TOP
Tumble N Dry duurzaamheid

Tumble ‘N Dry levert bijdrage aan een duurzamere wereld

Tumble ‘N Dry, een Nederlands kinderkledingmerk, heeft een sterke focus op het verduurzamen van de productieketen en bedrijfsvoering. Het merk streeft ernaar om het aandeel duurzamere materialen te vergroten in zowel de collecties als verpakkingen. Sinds oktober 2022 maakt Tumble ‘N Dry deel uit van de GOTS-gecertificeerde JBS Textile Group A/S, waarmee zij de mogelijkheid hebben om samen verder te verduurzamen. Hieronder lees je wat Tumble ‘N Dry al heeft bereikt en wat de plannen zijn voor een nog groenere toekomst.

Gebruik van biologisch katoen

Tumble ‘N Dry maakt steeds vaker gebruik van biologisch katoen bij het ontwikkelen van nieuwe collecties. De garens van de katoen zijn GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat de katoenplanten verbouwd worden onder milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde omstandigheden. In het huidige seizoen bestaat de helft van de lente- en zomercollectie van Tumble ‘N Dry uit biologisch katoen.

Gerecycled polyester

Tumble ‘N Dry produceert al jaren zwemkleding van 100% gerecycled polyester, waarvan het garen GRS-gecertificeerd is. De (zomer)jassen worden ook gemaakt van gerecycled polyester en voorzien van duurzamere padding, zoals recycled GRS-gecertificeerd en/of Dupont Sorona.

Gerecycled katoen

Tumble ‘N Dry blijft voortdurend zoeken naar nieuwe, duurzamere materialen om de collecties verder te verduurzamen. Het merk zal aankomende winter starten met het gebruik van gerecycled katoen in de collectie.

Groener worden

Tumble ‘N Dry werkt niet alleen aan de verduurzaming van de collectie, maar ook aan andere aspecten van de bedrijfsvoering. Zo worden verzendzakken voor online aankopen gemaakt van gerecycled plastic. Retour gestuurde artikelen worden gecontroleerd en, indien mogelijk, weer op voorraad gebracht om textielafval te minimaliseren.