TOP

Uittip: Junior Science Café XL

Wetenschap en kinderen: het is een steeds populairdere combinatie. Tilburg University speelt daar op in met een nieuwe editie van Junior Science Café.

Tijdens het laatste wetenschapsevent van Tilburg University in 2014 – in samenwerking met de Nederlandse astronaut André Kuijpers – draaide het om ruimtevaart. Op donderdag 16 juni gaat het tijdens Junior Science Café over kunst. Kinderboekenschrijver Paul van Loon en wetenschapper Thijs Caspers gaan de aanwezige kinderen alles vertellen over de dieren in de schilderijen van de Nederlandse schilder Jeroen Bosch.

 

Paul van Loon is onder meer bekend geworden met zijn boek Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus. Van Loon schreef ook het boek Op zoek naar Jeroen, dat is gebaseerd op en geïllustreerd met een tiental werken van Jeroen Bosch. Thijs Caspers promoveerde aan Tilburg University op de geschiedenis van de natuurbescherming in Vlaanderen. Caspers zal tijdens het Junior Science Café aan de hand van ‘De Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch vertellen welke planten en dieren er in die tijd voorkwamen. Drie kinderen zullen op de avond van het Junior Science Café geselecteerd worden om hun vraag te stellen.

 

Het Junior Science Café vindt plaats in de Aula van Tilburg University, Warandelaan 2, Tilburg van 18:30 tot 20:15 uur (ontvangst vanaf 18:15). Kinderen van 8 tot 13 jaar zijn van harte welkom. Hiervoor is het wel nodig om je van tevoren aan te melden, dat kan via www.tilburguniversity.edu/wetenschapsknooppunt.

 

Junior Science Cafe XL

 

Junior Science Cafe XL 1