TOP

Veel interesse voor overname Lief! Lifestyle

Er hebben zich zo'n twintig overnamekandidaten bij de curator gemeld voor het kindermodemerk Lief! Lifestyle.

Er is veel interesse voor een doorstart van kindermodemerk Lief! Lifestyle. Dat meldt Retailnews. Bij de curator hebben zich twintig partijen gemeld. “Die zullen niet allemaal even serieus zijn, maar er zitten zeker interessante partijen bij. Het zijn niet de gebruikelijke opkopers”, zegt curator Hans Schuurbiers tegen RetailNews. Volgens Schuurbiers is het wachten tot het merkrecht door de Duitse partij wordt overgedragen, maar het contact met de Duitse curator verloopt wat moeizaam. “Er is contact, maar ik wil nu wel een keer een inhoudelijke reactie. Ik wil voorkomen dat geïnteresseerde partijen afhaken.”

Lief! Lifestyle werd 14 april failliet verklaard. Het faillissement hing samen met de financiële problemen van het Duitse moederbedrijf Kanz Financial Holding (KFH), dat in surséance van betaling verkeert. Lief! Lifestyle vroeg in 2015 ook al een faillissement aan na jaren van verliezen, slechte cijfers en schulden. De overname door KFH en een flinke reorganisatie waren toen de redmiddelen.

Lief! Lifestyle werd in 2005 opgericht door Yvonne Woudstra en John van den Herik en boekte in de eerste jaren veel succes. Er werden meerdere eigen winkels plus een webshop geopend. Ook zijn samen met licentiehouders tientallen productgroepen voor kinderen en volwassenen ontwikkeld. Woudstra en Van den Herik namen in 2018 afscheid van hun kindje en gaven het stokje over aan Barend Klein. Behalve kleurrijke baby- en kinderkleding verkoopt Lief! ook dierenaccessoires.