TOP

Kindermodemerk Tumble ‘N Dry stopt met winkels

De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement uitgesproken over de retailtak Tumble 'N Dry, zo blijkt uit gegevens van de rechtbank. Het kindermodemerk gaat wel door met de webshop en de twee filialen in outletcentra.

De retailtak van Tumble ‘N Dry is failliet verklaard. Het faillissement is uitgesproken op 28 april. De curator is mr. Michel Doorten van Blauw Tekstra Uding advocaten.

In een persverklaring laat het merk weten: “De moedermaatschappij van Tumble ‘n Dry heeft besloten te stoppen met de eigen winkels en als eigen kanaal enkel de webshop en de outlet stores te behouden. Door deze keuze te maken hoopt het merk duidelijke en bewuste keuzes te kunnen maken die het merk toekomstbestendig maken, ook wanneer er onvoorziene uitdagingen op het pad komen. Tijdens de COVID-19 maatregelen is een groot deel van de inkomsten van Tumble ‘n Dry weggevallen waardoor nu keuzes gemaakt moeten worden om in de toekomst succesvol te blijven. “Om succesvol te blijven als merk moeten we focus aanbrengen en ons richten op waar de meeste consumenten ons vinden.” aldus Fleur Engelberts, de algemeen directeur van het bedrijf.

Tumble ‘N Dry is een Nederlands merk dat in 2007 is opgericht door Jos Boin en Janneke van der Meij. Het label maakte kleding voor kids tussen 0 en 12 jaar. Sinds 2012 was het label onderdeel van de Varova Fashion Group, waar destijds onder meer ook Sissy Boy en Gsus en Men at Work onder vielen. In november 2017 werd Tumble ‘n Dry overgenomen door de Brand Retail Group. Een jaar na de overname werd Tumble ‘n Dry in 2018 weer verkocht aan investeringsmaatschappij Wijkermeer Investment.

In 2016 opende het merk een eerste winkel in Amersfoort. Daarna volgden er meerdere filialen, onder meer in Amstelveen, Haarlem en Uterecht. Ook in de outletcentra in Roosendaal en Lelystad had het merk een filiaal. Verder verkocht Tumble ‘N dry via de eigen webshop.