TOP

Inretail en ANWR-Garant steunen retailer met nieuwe campagnes

Retailserviceorganisatie ANWR-Garant en brancheorganisatie Inretail willen winkeliers ondersteunen met twee nieuwe campagnes, #ikkooplokaal en #samenstaanwesterk.

Wellicht heb je de hashtag #ikkooplokaal de afgelopen dagen voorbij zien komen op de social mediakanalen van schoenen- en sportretailers. De gelijknamige campagne is een initiatief van ANWR-Garant. De retailserviceorganisatie wil ondernemers helpen de bewustwording onder consumenten te vergroten, als het gaat om lokaal winkelen. “Daar zijn namelijk niet alleen ondernemers bij gebaat, maar ook de consument. Denk aan voordelen als een levendige winkelstraat, een persoonlijke benadering, goede service, geld dat weer in de eigen gemeente geïnvesteerd kan worden en minder druk op het milieu”, stelt ANWR-Garant in een persbericht. Op de website www.ikkooplokaal.nu kunnen ondernemers een gratis social mediapakket downloaden en een instore pos-pakket bestellen.

Steun van consument

Inmiddels hebben meer dan tweehonderd zelfstandige ondernemers zich bij #ikkooplokaal aangesloten. Maar de campagne is niet alleen bedoeld voor de eigen leden uit de schoenen- en sportbranche, laat ANWR-Garant weten. Ook winkeliers uit andere sectoren kunnen zich aansluiten. “In moeilijke tijden hebben namelijk alle lokale ondernemers de steun van de consument hard nodig om hun onderneming voort te zetten.”

Veilig winkelen

Inretail heeft eveneens een campagne gelanceerd om winkeliers te ondersteunen. Met de radio- en televisiecommercial #samenstaanwesterk wil de brancheorganisatie consumenten laten zien dat ze mogen en veilig kunnen winkelen; retailers zijn inmiddels goed ingespeeld op de anderhalvemetereconomie. In het spotje zijn bijvoorbeeld ondernemers te zien die hun nieuwe collectie op social media of via een videocall aan klanten showen en bestellingen zelf thuisbezorgen (tot aan de voordeur, uiteraard). “Het verandervermogen van ondernemers is ongekend groot”, aldus Inretail. De commercial wordt de komende weken uitgezonden op de publieke zenders en is ook te vinden op www.inretail.nl/samenstaanwesterk.

Foto: www.flickr.com/Hindrik Sijens