TOP

Lief! Lifestyle failliet verklaard

Lief! Lifestyle is op 15 april failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam.

Het kindermodemerk heeft het faillissement telefonisch bevestigd aan Bengels. Er is nog geen officieel persbericht, wel is al duidelijk dat het faillissement samenhangt met de financiële problemen van het Duitse moederbedrijf Kanz Financial Holding (KFH), dat in surséance van betaling verkeert.

Het bankroet is een treurig einde aan een langere periode van slechte cijfers en onzekerheid. Lief! Lifestyle vroeg in 2015 ook al een faillissement aan na jaren van verliezen, slechte cijfers en schulden. De overname door KFH en een flinke reorganisatie waren toen de redmiddelen. Op dit moment wordt onderzocht of het merk een doorstart kan maken. Volgens de curator mr H. Schuurbiers hebben diverse partijen zich gemeld, waarmee de komende periode gesprekken worden gevoerd.

Lief! Lifestyle werd in 2005 opgericht door Yvonne Woudstra en boekte in de eerste jaren veel succes. Er werden meerdere eigen winkels plus een webshop geopend. Ook zijn samen met licentiehouders tientallen productgroepen voor kinderen en volwassenen ontwikkeld.