TOP

Moederbedrijf Jottum, Cakewalk en Barbara Farber failliet

New Kids Fashion B.V., het bedrijf achter kindermodemerken als Jottum, Cakewalk en Barbara Farber, is op 6 juni 2017 failliet verklaard door de rechtbank in Midden-Nederland. Ook Twinlife B.V., bekend van mannenmodemerk Twinlife en onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als New Kids Fashion, heeft te maken met een faillissement.

 De kindermerken Cakewalk, Barbara Farber en Jottum van New Fashion B.V. zijn failliet verklaard. Als belangrijkste reden hiervoor noemt de directie van New Fashion B.V. dat de omzet van de betreffende merken reeds langere tijd onder druk stond door veranderingen in consumentengedrag. “Steeds meer klanten doen hun aankopen online in vooral het kindermodesegment.”

Door het faillissement is ook mannen- en jongensmodemerk Twinlife failliet. “Het merk Twinlife heeft als gevolg van de teloorgang van V&D een lastige tijd gehad begin 2016 maar heeft de laatste 12 maanden weer gezonde groei laten zien,” aldus de directie van Twinlife. “De aandeelhouders van New Fashion B.V. zijn reeds in gesprek met de benoemde curator over een doorstart van Twinlife. Het bedrijf van Twinlife is nog volledig operationeel.”  

Als curator van de faillissementen is M.J. Cools van De Advocaten van Van Riet aangesteld.

Twinlife B.V. is in 1996 opgericht, geïnspireerd door voetballers en tweelingbroers Frank en Ronald de Boer. Zij waren jarenlang het gezicht van het mannenmodemerk. Het merk staat bekend om zijn mannenmode met een sportieve inslag en een knipoog naar voetbal. Daarnaast brengt Twinlife ook een jongenkledinglijn op de markt.