TOP

Schoenenwinkels Sengers en Smits vragen faillissement aan

Maart blijkt geen goede maand te zijn voor de schoenenbranche. Na Sengers Schoenen, heeft nu ook familiebedrijf Smits Schoenen uit Brabant het faillissement aangevraagd. Eén vestiging van Smits, en waarschijnlijk ook één zaak van Sengers, kan een doorstart maken.

De rechtbank in Den Bosch heeft op woensdag 22 maart 2017 Smits Schoenen failliet verklaard. Het familiebedrijf – dat tevens een grote collectie kinderschoen verkocht – had vestigingen in Heusden, Waalwijk en Drunen. Mr. M. W. Steenpoorte is aangesteld als curator. Het Brabants Dagblad meldde een paar dagen na dit nieuws dat de vestiging in Heusden een doorstart maakt.

Smits Schoenen werd in 1905 opgericht door de familie Smits. Martijn is sinds 2006 de vierde generatie in het bedrijf. In verband met het honderdjarig bestaan kreeg de onderneming in 2005 het predicaat Hofleverancier – een onderscheiding voor bedrijven met een vooraanstaande rol in de regio en in de branche.

Sengers

Eerder deze maand moest retailer Sengers Schoenen de deuren sluiten. De Wijchense vestiging van het failliet verklaarde Sengers Schoenen maakt waarschijnlijk een doorstart. Curator Hans Mulder van Heijltjes Advocaten hoopt hier op korte termijn uitsluitsel over te kunnen geven. Voor de winkel in Nijmegen is het doek echter definitief gevallen.

Nog één keer open 

Op donderdag 23 maart gaat het Nijmeegse filiaal van Sengers Schoenen nog één keer open, voor de liquidatieverkoop van de voorraad schoenen. Curator Mulder verwacht dat de leegverkoop zo’n tien dagen zal duren. Daarna sluit de winkel definitief de deuren. Een doorstart zit er niet in; volgens Mulder is de locatie onvoldoende winstgevend gebleken door de relatief hoge huur en forse concurrentie van andere schoenenzaken in het centrum.