TOP
shutterstock_1669641118

Modebranche wil miljard euro van Economische Zaken

In een brief naar Mona Keijzer, staatssecretaris van Economisch Zaken, vragen de branche- en retailserviceorganisaties gezamenlijk om een overbruggingskrediet voor de modebranche.

Branche- en retailserviceorganisaties Inretail, Euretco en de Mode Alliance, gesteund door Modint, ANWR-Garant, Vimagro, FNLS en FGHS hebben het ministerie van Economische Zaken gevraagd om een sectorspecifieke regeling in de vorm van een overbruggingskrediet van een miljard euro. Het overbruggingskrediet is volgens de brancheorganisaties nodig voor de financiering van nog te leveren zomercollecties en voor de financiering van het uitleveren van herfst- en wintercollecties de komende maanden.

“Omdat sinds de corona uitbraak en overheidsmaatregelen geen omzet wordt gerealiseerd, ontbreekt het geld bij retailers om aan alle verplichtingen richting leveranciers te kunnen voldoen”, aldus woordvoerder Paul te Grotenhuis in een persbericht van Inretail. “Als nieuwe collecties vanwege financieringsproblemen niet kunnen worden geleverd kan straks het nieuwe modeseizoen niet van start gaan.” Volgens de organisaties maakt de oproep van de overheid om thuis te blijven plus de anderhalvemetereconomie, het onmogelijk om te ondernemen volgens het normale businessmodel.