TOP

Vrouw verlamd na hurken in skinny jeans

Te lang hurken in je skinny jeans is niet verstandig, zo ontdekte een vrouw uit Australië. Ze raakte tijdelijk het gevoel in haar benen kwijt.

Vier uur lang zat de 35-jarige vrouw uit Adelaide, Australië, gehurkt voor haar keukenkastjes. Gehuld in een skinny jeans was ze deze aan het leegmaken. Dit bleek geen goed plan: ze hield er twee gezwollen kuiten en een spier- en zenuwbeschadiging aan over. Ook moest ze vier dagen in het ziekenhuis blijven.

Geen gevoel

Artsen moesten haar jeans eerst kapot knippen voor ze hem uitkregen, zo beschrijft arts Thomas Kimber in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. Ze kon haar enkels en tenen amper bewegen. Ook had ze geen gevoel meer in haar onderbenen en voeten. Doordat de vrouw zo lang gehurkt zat was de bloedtoevoer naar haar benen afgeknepen en de skinny jeans verergerde dat effect.

Kimber wil naar aanleiding van het voorval mensen waarschuwen voor het dragen van skinny jeans: je kunt volgens hem beter wijdere broeken dragen of niet zo lang hurken.

Gelukkig biedt het nieuwe jeanssilhouet soelaas: vanaf herfst/winter 2015 zijn spijkerbroeken met wijde pijpen de trend.