TOP

Vrouwen kopen liever sneakers dan hakken

De meeste vrouwen geven toch de voorkeur aan comfortabele schoenen. Is het dan eindelijk gedaan met de uitspraak ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’?

Vrouwen kochten het afgelopen jaar meer sneakers dan hakken. Dit blijkt uit Brits onderzoek van onderzoeksbureau Mintel. Dit is de eerste keer ooit dat deze resultaten uit een onderzoek zijn gekomen.

De uitkomsten laten zien dat 37 procent van de vrouwen uit Groot-Brittannië het afgelopen jaar sneakers kocht. Van de ondervraagde vrouwen kocht 33 procent hakken. Daarmee wint de sneaker het van de hak. Vorig jaar zaten deze aantallen allebei op 35 procent. Zowel hakken als sneakers werden toen evenveel gekocht. 

Plat heeft de voorkeur 

Uit deze uitkomsten blijkt wat vrouwen uiteindelijk kochten, maar is dit ook daadwerkelijk waar hun voorkeur ligt? 59 procent van de vrouwelijke schoenkopers geeft de voorkeur aan een platte zool. Slechts 12 procent kiest voor een hak.

Sneakers versus hakken

“Voor de eerste keer ooit nemen sneakers het over van hakken”, laat Tamara Sender, senior fashion analist bij Mintel, weten aan metro uk. (link: ) “Dit komt omdat de Britse markt in sportkleding het afgelopen jaar sterk is gegroeid. Dit heeft tot de trend geleid om sportkleding te introduceren in de dagelijkse kledingkast. Hierdoor zijn sneakers populairder geworden dan hakken.”

Na sneakers blijven hakken toch op nummer twee staan.

Gezondheid van je voeten

De Engelse gezondheidssite NHS laat weten dat het dragen van hoge hakken tijdens een avondje uit hoogstwaarschijnlijk onschadelijk is voor je voeten. Wanneer je de hele week hoge hakken draagt naar het werk, kan het wel degelijk je voeten beschadigen. Vooral als je veel moet staan of lopen. Het beste kun je volgens de site schoenen dragen met veters en een lage middelmatige hak.