TOP

Wat zijn de minst gewilde kraamcadeaus?

Uit onderzoek van online shopping platform KidsToday blijkt dat babykleding in maat 50 en schoentjes voor de eerste drie maanden de minst gewilde kraamcadeaus zijn.

Maat 50 is voor Hollandse baby’s vaak al te klein of ze kunnen de kleding maar kort aan. Het is dé enorme no-go als het gaat om kraamcadeaus. Maar liefst 23 procent van de nieuwe papa’s en mama’s hebben liever iets anders. Ook schoentjes voor de eerste drie maanden (27 procent) zijn niet gewenst. Dit blijkt uit onderzoek van online shopping platform Kinderentoday.nl onder 1600 ouders.

Cadeaubonnen

Wat dan wel in de smaak valt? Cadeaubonnen, zo zegt 27 procent van de ondervraagden. Daarnaast zijn ook gepersonaliseerde cadeaus zoals een bord of boekje met de naam van de baby populair (20 procent). Kleding is niet per se ongewild, zolang het maar in maatje 62 wordt gegeven (19 procent).

Cadeaus waar ouders niet blij mee zijn verdwijnen niet in de prullenbak. Het merendeel laat het cadeau in de kast liggen en gebruikt of draagt het nooit. Kleding wordt wel één keer gedragen wanneer de gever langskomt.

Inspiratie uit fysieke winkels

Bij het kleden van hun kind halen ouders voornamelijk inspiratie uit fysieke winkels (29 procent) en webshops (27 procent). Daarnaast wordt er gekeken op social media (18 procent) en in tijdschriften (15 procent). Het minste inspiratie doen ouders op van vrienden (7 procent) en bloggers (4 procent).

88 procent van de ondervraagde ouders vindt dat het kind van familie of vrienden niet leuk gekleed is. 75 procent daarvan houdt deze mening voor zich terwijl 23 procent wel zijn of haar mening geeft wanneer daarnaar wordt gevraagd. “Het is niet mijn smaak” is dan het meest gegeven antwoord.

Top 5 ongewenste kraamcadeaus

  1. Schoenen voor de eerste 3 maanden (27 procent)
  2. Babykleding in maat 50 (23 procent)
  3. Knuffels (17 procent)
  4. Invulboeken (17 procent)
  5. Spullen voor de babykamer (16 procent)

Top 5 gewenste kraamcadeaus

  1. Cadeaubonnen (27 procent)
  2. Gepersonaliseerd cadeau (20 procent)
  3. Kleding vanaf maat 62 (19 procent)
  4. Speelgoed (15 procent)
  5. Boeken (12 procent)