TOP

Welke nieuwe modewinkels openen in Nederland? [oktober]

Nieuwe kledingwinkels in Nederland van onder andere Nikkie Plessen, Scotch & Soda, sneakerketen Snipes, Open32, Woolrich en Paprika. Lees hier de oogst van openingen en aankondigingen in oktober.

Nikkie Plessen heeft een winkelruimte gehuurd voor een nieuwe kledingzaak van haar kledinglijn Nikkie in ‘s Hertogenbosch. De brandstore komt aan de Kerkstraat 13.

De Duitse sneakerketen Snipes opent weer een winkel in Nederland. Na Amsterdam, Haarlem. Eindhoven en Utrecht komt er nu een winkel op de Lijnbaan in Rotterdam. De zaak op de Lijnbaan heeft een vloeroppervlak van 843 m2 verdeeld over drie verdiepingen.

Eind december 2015 presenteert Scotch & Soda een nieuwe Amsterdams Blauw-winkel. Met als extra element ‘The Blauw Kitchen’, waar je denim in verschillende opzichten kunt beleven. “Scotch & Soda ziet mogelijkheden voor toegewijde denimwinkels in de retailmarkt”, legt retaildirecteur Desiree Zonneveld uit.

Open32, de modeketen van de B32-groep, opent een nieuwe zaak in Alphen aan de Rijn in de Van Mandersloostraat. De kledingwinkel moet voor december de deuren openen. “Wij denken dat Alphen aan den Rijn potentie heeft met alle dingen die er gebeuren”, zegt een woordvoerder de B32 Groep. “Daarnaast zijn we op dit moment nog minder zichtbaar in de Randstad, daar willen we iets aan doen.”

Woolrich opent de tweede Nederlandse winkel in Amsterdam (Maastricht was de eerste). Op de PC Hooftstraat 36 is een flagshipstore geopend van 190 vierkante meter, verspreid over twee verdiepingen.

Labellamafia opent de allereerste Europese flagshipstore in Amsterdam. Op 5 november opent het Braziliaanse sportkledingmerk een kledingzaak op de Herenstraat 32, op een steenworp van De Negen Straatjes.

Beenmodemerk Falke gaat een nieuw filiaal openen in Den Haag aan Noordeinde 5. Het is de tweede vestiging in Nederland, nadat in 2014 een zaak in Maastricht werd geopend. Daarnaast opent Falke ook een winkel in Antwerpen.

De Belgische retailer Paprika gaat de 14e winkel openen in Delft. Daarvoor heeft het een pand gehuurd aan de Vestpoort 51. De winkel zal ongeveer 100 vierkante meter beslaan.

Het Nederlandse kindermodemerk Tumble ‘n Dry heeft een eigen winkel geopend van ruim 100 vierkante meter. De Tumble ‘N Dry-winkel is te vinden aan de Sint Jorisstraat 3 in Amersfoort. Janneke van der Meij, managing director van Tumble ‘N Dry: “Al onze segmenten vind je terug: zowel Lo, Mid als Hi. Vanaf december van dit jaar komt daar ook de allernieuwste newborncollectie Zero bij.

De Duitse textielsuper KiK Textiliën opent binnenkort haar 17e winkel in Nederland. In het overdekte wijkwinkelcentrum Kernkwartier in Nuenen komt een winkel van 565 vierkante meter.