TOP

ING lanceert internetkassa voor webshops

ING lanceert een internetkassa speciaal voor webwinkels, die alle in Nederland gangbare betaalmethoden aanbiedt. De bank wil zich met ‘Kassa Compleet’ richten op startende webshops, zodat deze snel aan de slag kunnen.

 

Kassa Compleet is de nieuwe internetkassa van de ING waarmee webwinkels hun online klanten de meest voorkomende betaalmethoden kunnen aanbieden, zoals iDeal, Mastercard, Visa en V Pay. Het systeem is geschikt voor mobiel, tablet en computer en biedt de webwinkelier inzicht in bestellingen, afgeronde betalingen en de omzet. Rabobank en ABN Amro kwamen al eerder met een vergelijkbare dienst.

 

Kosten

 

Met deze nieuwe tool wil de bank het voor startende webwinkels makkelijker maken om snel aan de slag te gaan. Webshops, ook bestaande, kunnen de betaaloplossing uitproberen in een testomgeving. Een abonnement kost € 1,45 per maand, inclusief 60 transacties in Kassa Compleet. Daarnaast betalen aangesloten webshops de kosten voor de gekozen betaalmethodes in de webwinkel.

 

ING Kassa Compleet werking ervan

 

Steeds meer online 

 

Steeds meer Nederlanders shoppen online. Er zullen volgens de bank dit jaar 143 miljoen online aankopen worden gedaan; de bank zegt dat de totale online bestedingen in 2015 naar verwachtingen uitkomen op € 16,5 miljard. In tachtig procent van de online aankopen gaat het om electronica of kleding, becijferde het Gfk eerder dit jaar.

 

ING Kassa Compleet online betaalmethoden