TOP

Nieuwe winkels voor Amazingkids

Crosschannel kinderwinkel Amazingkids neemt de kinderwinkel Pico uit Enschede over. Ook heeft het kindermodeconcern uit Anna Paulowna onlangs een winkel in Berlijn geopend.

Pico uit Enschede stopt na veertig jaar met de kinderwinkel. Amazingkids neemt de zaak over, officieel op 1 juli aanstaande. Het is de tweede keer dat de Noord-Hollandse kindermoderetailer een dergelijk overname doet. Eerder lijfde het al een kindermodewinkel in Goes in. In principe neemt Amazingkids geen bestaande winkel over, zo zei eigenaar Wim Gerssen in de recente printeditie van Bengels (februari 2017, red.), maar als winkels gezond zijn en interessant voor hun formule, maken ze een uitzondering.

Lees ook: ‘We pakken kansen die op ons pad komen’

Berlijn

Ook is deze maand de eerder aangekondigde winkel in het Duitse Berlijn opengegaan, in Gosen aan de oostelijke kant van Berlijn om precies te zijn. Het is de derde winkel van Amazingkids in Duitsland. Duitsland is met tien procent van de omzet een belangrijke afzetmarkt voor de crosschannel kindermoderetailer.

Garage

Amazingkids bestaat sinds 2004 en is gestart als een online winkel die vanuit een garage kinderkleding verkocht. In 2005 werd de eerste winkel in het Noord-Hollandse Anna Paulowna geopend. Al snel volgden zaken in Schagen, Baarn, Hoogezand, Veenendaal, Goes en de Duitse plaatsen Halle en Kulmbach. Het bedrijf verkoopt merken als Ninni-Vi, Vingino, Retour, Bellaire, Barts en Noppies. De kindermodezaak viel meerdere malen in de prijzen bij de FD-Gazellenawards, een prijs die wordt uitreikt aan snelgroeiende bedrijven. Dat was in 2009, 2010 en 2011.