TOP

Wintertrend 2010: kleertjes uit het familiealbum

Zowel op New View van Pitti Bimbo als Ciff Kids en CPH Kids zagen we een lieflijk trendje voor baby's en de kleinere kindermaatjes: kleertjes alsof ze zo uit het fotoalbum van overgrootopa en -oma zijn geplukt.

Het Deense merk Wheat brengt in een van zijn thema’s gekreukte viscosejurkjes met gerimpeld pasje en pofmouwtjes, boerenkielen met fijne streepjes, aangerimpelde jurkjes met smokdetails, velours pofbroeken en medaillonprintjes. De kleuren zijn donkerblauw, oudroze en naturel.

Het Deense Bombibitt heeft in zijn collectie een lijntje in oud-roze met schortjes over opashirts en pofbroekjes met kleine alloverprints. Materialen zijn jersey ajour, babyroy en printkatoen.

Het Franse merk Louis Louise brengt gehaakte mutsjes, gebreide vestjes en smokjurkjes met asymmetrische ruche.  

Mar Mar is een Deens merk dat met een geruite kiel de link legt naar het trendje ‘kleertjes uit het familiealbum’.

Bij het Deense Poppy Rose zul je ook voor jongetjes kunnen slagen voor het ouderwetse spencertje en vestje met elleboogstukken. De lijn voor meisjes is er in kleur op afgestemd.

Chill Norway heeft een zomerjasje dat heel goed in het beeld past. Het is rondom afgewerkt met ruches.

Bock presenteert de echte overgooier: een aangerimpeld lijf met twee galgjes over de schouders. Het merk let op verantwoorde productieomstandigheden.

Mormor.nu liet oma’s live op de stand breien aan nieuwe collectiestukken. Zij breiden de meest ingewikkelde ajours van fijne garens.

Lofff maakt het beeld uit het familiealbum compleet met dit wintermanteltje compleet met bontje langs de kraag.