TOP

Zara opent filiaal in Zaandam volgens nieuw winkelconcept

In Zaandam heeft Zara een nieuwe vestiging geopend dat is ingericht volgend het vernieuwde winkelconcept. .

Op donderdag 2 maart 2017 is in Zaandam een nieuwe winkel van de kledingketen Zara geopend. Compleet met een vernieuwde winkelinrichting. De totale oppervlakte van de nieuwe Zaanse Zara-winkel is 4.000 vierkante meter. Verspreid over twee verdiepingen zijn er vrouwen-, mannen- en kindercollecties te vinden. De nieuwe vestiging is te vinden aan de Gedempte Gracht op nummer 49 in Zaandam.

Zara laat in een persbericht weten dat de nieuwe look gebaseerd is op de vier fundamentele principes waarop het wereldwijde winkelconcept van Zara geïnspireerd is: schoonheid, helderheid, functionaliteit en duurzaamheid. Het nieuwe concept geeft meer aandacht aan de collecties en de displays.

Duurzaam

Duurzaamheid wordt voor Zara steeds belangrijker. De winkel bereikt een nieuwe mijlpaal door de integratie van alle green-building-criteria van Inditex’s eco-efficiënte winkels. Het nieuwe filiaal verbruikt per jaar 30 procent minder energie en 50 procent minder water dan een conventionele winkel.

Inditex

Zara heeft in Nederland 27 winkels en sinds 2009 een webshop. De keten is onderdeel van Inditex, dat onder andere ook verantwoordelijk is voor de merken Berschka, Stradivarius, Pull&Bear en Oysho.