TOP

Zara heropent winkel Kalverstraat

Hij was drie maanden gesloten voor een grootscheepse verbouwing, maar sinds een week is het filiaal van Zara in de Amsterdamse Kalverstraat weer open. De winkel is uitgebreid van 3.600 naar 5.000 vierkante meter en heeft de grootste Zara-kinderafdeling in Nederland.

Zara heeft in het verbouwde pand het nieuwste winkelconcept toegepast, met veel rechte, strakke lijnen, grote spiegels, veel wit en weinig opsmuk. Doordat er verschillende kleine, knusse hoeken zijn gecreëerd oogt de winkel niet massaal. Daarnaast heeft de retailer bij de verbouwing rekening gehouden met duurzaamheid, door milieuvriendelijke materialen en ecologisch verantwoorde installaties te gebruiken.

Grootste kinderafdeling

Door het naastgelegen pand over te nemen en de muren door te breken is de Zara-winkel in de Kalverstraat qua oppervlakte met ruim een derde toegenomen. De vier verdiepingslagen zijn elk gewijd aan één concept: Women, TRF, Kids en Men. Dat betekent dat dit filiaal de grootste kinderafdeling van Zara in Nederland heeft. Daarvoor is wel de woonafdeling Home, die voorheen op de bovenste verdieping zat, opgeofferd. Zara Home heeft echter sinds twee jaar een aparte winkel in de Van Baerlestraat in Amsterdam.

Tien jaar in Nederland

De winkel in de Kalverstraat was de eerste die Zara tien jaar geleden opende in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 20 winkels in ons land.