TOP

America Today hoofdsponsor War Child Kidsclub

Het kledingmerk America Today is de hoofdsponsor van de War Child Kidsclub. De twee organisaties schakelen vier vloggers in die het gezicht zullen zijn van de club.

America Today wordt de hoofdsponsor van de War Child Kidsclub. Het kledingmerk gaat War Child de komende drie jaar helpen met het opzetten van de club waar het thema ‘vriendschap’ een centrale rol speelt.  

Vier vloggers lanceerden op 8 juni 2016 de War Child Kidsclub vanaf het dak van de A’dam Lookout in Amsterdam. Direct na de lancering kregen de vloggers, Rens Polman, Quinty Misiedjan, Britt Scholte en Niels Oosthoek,  een gouden envelop van Matthijs (11 jaar) en Jikke (9 jaar) waarin de eerste uitdaging stond. De kinderen zijn op hun eigen manier actief voor War Child en hebben de eerste videochallenge voor de vloggers bedacht: bouw een levensgroot peace-teken dat vanaf bovenaf gefilmd kan worden.

America Today is al een aantal jaar partner van War Child. Dit jaar is het kledingmerk een nieuwe samenwerking aangegaan om de War Child Kidsclub op te starten. De Kidsclub is opgericht voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en geeft de kinderen de kans om stil te staan bij hun leeftijdsgenoten die in oorlogsgebieden wonen door samen te komen in een club en te helpen. Het uiteindelijke doel van de Kidsclub is om kinderen wereldwijd met elkaar te verbinden.

Het thema van de Kidsclub ‘vriendschap’, komt onder meer terug door het vriendschapsbandje dat de kinderen krijgen van War Child en America Today wanneer ze lid worden van de club. Ook worden de kinderen verbonden door de  vier jonge vloggers die ook de gezichten van de Kidsclub zullen zijn. Dit zijn. Zij gaan het komende jaar samen op pad met hun camera en zijn iedere woensdag om 15:30 uur te zien op het YouTube kanaal van de War Child Kidsclub.

Britt Scholte, actrice uit de Tv-serie Brugklas, zegt in een persbericht: “Ik vind het bijzonder dat ik zoveel kinderen kan bereiken met een belangrijke boodschap over een belangrijk thema in de wereld, namelijk kinderen die opgroeien in een oorlog. Dat is iets waar veel kinderen over nadenken of mee bezig zijn.”

Kinderen die geïnteresseerd zijn in de Kidsclub kunnen zich aanmelden op de website.