TOP

America Today opent eerste Junior brandstore [interview]

Eind vorig jaar lanceerde modeketen America Today een Juniorcollectie. Vanaf mei 2015 is Nederland ook een America Today Junior brandstore rijker. Bengels sprak met marketing coördinator Lisanne Besselink.

Waarom de keuze voor een winkel speciaal voor kids?


“November vorig jaar openden we 17 Junior shop-in-shops van onze bestaande stores. Die staan helemaal in het teken van de Juniorcollectie. We wilden zien hoe die collectie werd ontvangen en of we er mee door konden gaan. De afgelopen maanden heeft de collectie z’n potentie bewezen, een stand alone Junior brandstore was een logische vervolgstap.”

 

Hoe gaat de winkel eruit zien?


“Net als in de bestaande interieurs mixen we nieuwe materialen met vintage meubilair. Je ziet daarnaast op kids gerichte sportelementen zoals skateboards en hockeysticks. Het is de bekende relaxte sfeer die de consument van America Today gewend is, maar gericht op de nieuwe doelgroep. Overigens breiden we de 17 shop-in-shops uit tot 24 stuks.”

 

Hoe gaat het assortiment eruit zien?


“Naast onze collecties verkopen we de merken Converse en Havaianas. Voor meiden zie je deze zomer veel skaterokjes met all over prints, en het iconische, sportieve America Today-stijltje met sweaters, hoodies en petten. Jongens kunnen er terecht voor swimshorts, T-shirts met fotoprints en onze bekende casual wear. We gaan de collectie uitbreiden met een bredere matenrange. Vanaf week 25 komt er een maatje kleiner bij, namelijk maat 110. En in plaats van maat 164 gaan we tot maat 176.”

 

En hoe vieren jullie het voor de consumenten?


“De bestaande store in Bussum gaat naar een nieuwe locatie. Het huidige pand kunnen we daardoor verbouwen. Omdat we in Bussum met twee vestigingen tegelijk open gaan, willen we groots uitpakken. In de Junior store worden ijsjes uitgedeeld en is een photobooth. In de volwassen store staat onder andere een barbecue en spelen we beerpong: een studentenspelletje. Hierbij kunnen allerlei leuke prijzen worden gewonnen.”

 

De America Today Junior brandstore opent op 2 mei aan de Nassaulaan 32 in Bussum. Meer informatie vind je via www.america-today.com.


America Today 2