TOP

Bad Nieuweschans is ‘Nederlandse Handelshoofdstad 2014’

Het Groningse dorp Bad Nieuweschans is door Marktplaats uitgeroepen tot ‘Nederlandse Handelshoofdstad van 2014’.

Welgeteld 43 procent van de inwoners van Bad Nieuwenschans heeft in de eerste tien maanden van 2014 gehandeld via Marktplaats. Dit maakt het dorp de ‘Nederlandse Handelshoofdstad van 2014’. Hiervoor keek Marktplaats per plek naar het aantal geplaatste advertenties in verhouding tot het aantal inwoners. De meest oostelijk gelegen plaats van Nederland bood vooral veel schoenen aan. Daarna kwamen boeken en verzorgingsproducten.

Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats laat weten: “Het internet stelt iedereen in staat om heel Nederland tot zijn of haar afzetmarkt te maken. Het onderzoek toont aan dat juist inwoners van kleinere plaatsen koplopers zijn als het gaat om online handelen. Deze lijst met handelshoofdsteden laat zien dat waar je woont niet belangrijk is voor succesvol spullen verkopen of kopen via Marktplaats.

Mobiel
Het kopen en verkopen via tablet of smartphone wordt ook bij Marktplaats steeds groter en is sinds dit jaar zelfs groter dan handelen via desktop. Maar liefst zestig procent maakt nu gebruik van mobiele apparaten om op Marktplaats te gaan. Het Overijsselse Westerhaar-Vriezenveensewijk is door Marktplaats tot ‘Mobiele Handelshoofdstad van Nederland’ bestempeld. Hier maakt  54 procent van het totale aantal Marktplaatsgebruikers gebruik van een mobiel apparaat.

Provinciale handelshoofdsteden
Marktplaats heeft ook per provincie gekeken in welke stad het meest gehandeld wordt via de site:
Groningen: Bad Nieuweschans
Friesland : Twijzelerheide
Drenthe: Elim
Gelderland: Andelst
Limburg: Roosteren
Utrecht: Overberg
Noord-Brabant: Baarle-Nassau
Noord-Holland: Zwaag
Overijssel: Westerhaar-Vriezenveensewijk
Flevoland: Zeewolde
Zuid-Holland: Papendrecht
Zeeland: Oud-Vossemeer