TOP

Nieuwe app: welke schoenmaat krijgt jouw kind?

Stride Rite lanceert een app die een schoenmaat kan voorspellen.

Het Amerikaanse kinderschoenenmerk Stride Rite komt met Ritefit: een app die de schoenmaat van een kind tot wel drie maanden vooruit kan voorspellen. Volgens het bedrijf hoeven ouders nu niet meer naar een echte winkel om de schoenmaat professioneel op te laten meten.

Hoe werkt het?
Het programma meet met behulp van een genomen foto de lengte en breedte van de voet, waarbij een A4-formaat als uitgangspunt wordt genomen.

Mobiele bereikbaarheid
Ritefit is ontwikkeld door innovatiebureau MJD Interactive. Met de app hoopt Stride Rite meer van zijn producten te verkopen. Kirsten Smith, directeur van Stride Rite e-commerce, vertelt tegen Adweek dat zij het afgelopen halfjaar het mobiele verkeer zagen stijgen met 129 procent. Daarnaast heeft het bedrijf de verkoop zien stijgen met 200 procent.

Betalingsmogelijkheid
De app is alleen nog beschikbaar voor de iPad. Het bedrijf is al bezig met een versie die in de browser te openen is en die geschikt is voor smartphones. Voordat deze wordt gelanceerd kijkt Stride Rite eerst of er eventueel een mobiele betalingsmogelijkheid wordt toegevoegd.

Andere apps
Naast Ritefit bestaan er nog meer soortgelijke apps, zoals Foot Fairy en Kid Foot Scale