TOP

Bestseller Bengels: Luuk & Lotte in Zetten

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Ditsy van Altena eigenaar van kinderkledingwinkel Luuk & Lotte in Zetten: “In mijn winkel kopen klanten kleding met een glittertje, die na de feestdagen nog steeds draagbaar zijn.”

“Voor jongens verkoop ik veel broeken met een smal model”, vertelt Ditsy van Altena, eigenaar van Luuk & Lotte in Zetten. “De camelkleurige broek van Sevenoneseven is één van onze bestsellers. Deze kost 64,95 euro. Maar ook de broeken van Baker Bridge doen het goed. Deze verkoop ik veel in het donkergrijs en ook in camel. Deze kost 59,95 euro. Vaak zijn jongetjes nog smal en daarom sluiten deze broeken goed aan om de benen.”

Sweater

“Het merk Flo’ is het bestverkochte merk voor meisjes in mijn winkel. Een erg leuk item is een gebloemde sweater met koraaloranje colsjaal. Het is een iets dikkere trui en heeft een grijze ondergrond. Ook zit er een leuke glinsterende paillettenster  op de trui geborduurd. Deze sweater kost 65 euro. “

Mini-kids

“Ik merk zelf dat ik minder kleding verkoop vanaf maat 68 tot maat 86. Ik noem deze groep de mini-kids. Als ouders net een kindje krijgen dan wordt er vaak nog veel kleding gekocht en dan krijgen ze veel cadeau: alles mag. Maar naarmate ze iets ouders worden zwakt dit af. Dan beseffen ze zich dat kinderkleding geld kost. “

Glitter en glamour

“Ik besteed in mijn winkel wel aandacht aan de feestdagen, zoals in de etalage, maar ik koop niet speciaal voor deze dagen in. Voor de echte glitter en glamour gaan de mensen naar de H&M. In mijn winkel kopen ze wel kleding met een glittertje, maar deze zijn dan naderhand nog wel draagbaar.”

Luuk & Lotte
Hoofdstraat52
6671 CG Zetten
www.luuk-en-lotte.nl