TOP

Bestseller: Kicker Kindermode in Balk

Benieuwd naar welke items goed lopen bij je collega? Deze week interviewen we Frouwkje Risselada van Kicker Kindermode in Balk. 'Ik zit in een gebied waar de mensen op de kleintjes letten, daar moet ik rekening mee houden."

In het Friese plaatsje Balk zit Kicker Kindermode. De winkel bestaat nu 11 jaar en staat op het punt te verhuizen naar een dorp verderop. De winkel heeft een ruime collectie Name-It in het assortiment, dat zowel bij jongens als meisjes goed scoort, zegt eigenaresse Frouwkje Risselada. “Bij de baby’s gaan Noppies en Feetje heel goed.”

Kicker 2 Kicker 3

Bij de grotere kinderen zijn de korte broeken van sweatstof en T-shirts met felle neonprints populair, vertelt de ondernemer. “De meiden gaan vooral ook voor de jurkjes van B-nosy met hun leuke kleurtjes en felle prints.”

Kleintjes

De goedlopende kindermerken van de Friese kinderwinkel zijn Name-It kids en mini, Feetje, Little Bampidano, Noppies, Cars, Jubel&Sturdy,B-Nosy,O’chill en Dirkje. “Tumble ’N Dry heb ik laten vallen,  want dat liep hier niet goed genoeg meer. Dat lag ook aan de prijs, ik zit wel in een gebied waar de mensen ook zeker wel op de kleintjes letten, daar moet je dus wel rekening mee houden.”

Kicker 6

Risselada is momenteel al druk bezig met het nieuwe pand. Dat wordt verbouwd en ze verhuist er eind dit jaar naartoe om er in januari 2018 een gloednieuwe winkel te openen. “Kicker Kindermode gaat naar Hemelum. Daar hebben we een winkelpand bij ons huis ,dat biedt een goeie gelegenheid om de winkel daar te vestigen.”

Beleving

Kicker Kindermode heeft veel vaste klanten en de Friese winkelier verwacht dat die gewoon mee verhuizen. Dat moet lukken zolang je er maar voor zorgt dat winkelen een beleving is, zegt Risselada. “Dat hebben we in Balk met de glijbaan in de winkel (zie foto’s hieronder, red.) en in Hemelum komt ook weer een super leuke speelhoek zodat de ouders relaxed kunnen winkelen.”

Kicker 5  Kicker 4

Hoewel bepaalde winkels al zijn gestart met de uitverkoop, is Kicker Kindermode daar nog niet mee begonnen. “Op dit moment heb ik geen sale in de winkel, wel heb ik altijd een rek op de stoep staan met collectie van vorig jaar met 50% korting en dat werkt altijd prima. De echte sale doen we pas vlak voor de schoolvakantie en dan zijn er hier ook veel toeristen waar wij het toch ook van moeten hebben hier. Daarbij organiseer ik altijd een vaste klantenavond met extra korting dat wordt altijd wel heel erg gewaardeerd.”

.