TOP

Burberry ontkent giftige stoffen in kinderkleding

Het Britse modehuis Burberry ontkent dat er giftige stoffen in de kinderkleding zit. Eerder maakte Greenpeace bekend dat de kinderkleding van veel bekende merken gevaarlijk materiaal zouden bevatten.

Burberry ontkent dat er giftige stoffen in de kleding van hun kindercollecties zit. Aan de Britse editie van Vogue laat het modehuis weten: “Alle producten van Burberry zijn veilig en voldoen aan alle internationale regels. We werken er hard aan om het milieu zo min mogelijk te belasten en werken daarin nauw samen met onze toeleveranciers.”

Onderzoek
Greenpeace onderzocht in totaal 82 kledingstukken uit 25 landen en regio’s wereldwijd van merken als American Apparel, C&A, Disney, H&M en Gap op de aanwezigheid van schadelijke chemische stoffen. Bij bijna alle merken trof de organisatie nonylfenolethoxylaat aan.

Giftige stof
Nonylfenolethoxylaat is een chemische stof die gebruikt wordt in wasmiddelen. Door blootstelling aan de lucht wordt het omgezet in nonylfenol. De stoffen zouden slecht zijn voor het milieu maar niet schadelijk voor consumenten.