TOP

Inkooptip: mutsen van Original Mocros

Brrr… het is winters koud en dus perfect weer voor mutsen. Nieuw zijn de handgemaakte wollen Original Mocros, voor zowel kinderen als ouders.

De vrolijk gekleurde Original Mocros zijn warme mutsen die door de natuurlijke wol geschikt zijn voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Het merk biedt keuze uit twee modellen, een lange en een korte, maar in veel kleurvariaties. Beiden kosten 29,95 euro winkelverkoop.

Winter 2014-2015

In november lanceerde ontwerper/ondernemer Aaliyah Bochhah de mutsen voor volwassenen. De afgelopen maanden werden de opvallende hoofddeksels al opvallend vaak getipt en gedragen door veel bloggers. Naast het bijzondere uiterlijk van de mutsen is ook het verhaal erachter interessant. Ze worden namelijk in Marokko door een groep moeders op ambachtelijke wijze vervaardigd van 100% eco-vriendelijke, zachte wol. Elke muts is daarom uniek en sluit daarmee helemaal aan bij de ‘handmade’ trend die Bengels ook voor winter 2014-2015 op de beurzen spotte. Ook fijn: van de verkoop ontvangen de vrouwen een fair trade-vergoeding en een winstpercentage van 10 procent.