TOP

Colourful Rebel introduceert kindercollectie [interview]

Kledingmerk Colourful Rebel lanceerde onlangs een gelijknamige kindermodelijn, voor zowel meisjes als jongens. Frank van de Brug, mede-oprichter van het merk: "Er is heel veel vraag naar, vooral van moeders. Die zien het helemaal voor zich; hun kleine meid in dezelfde leopard flare pants."

Waarom kinderkleding erbij?

“Om te beginnen was er heel veel vraag naar van moeders of zusjes. We hebben veel fans en die het leuk vinden voor hun kinderen. Die zien het helemaal voor zich; hun kleine meid in dezelfde leopard flare pants. Voor ons is de kindermodebranche nog een compleet nieuw gebied, maar we hebben heel veel data over wat onze klanten leuk vinden. Op basis van die bestsellers hebben we de kindercollectie ontwikkeld, het zijn kleine versies voor mini me’s.”

Hoe ziet de collectie eruit?

“De items lopen van maat 122 tot en met 158, voor jongens is er bijvoorbeeld de populaire flamingozwembroek. De flamingoprint loopt sowieso heel lekker voor jongens. Voor vrouwen verkoopt de leopard print heel goed. De leopard print flare pants voor meisjes zitten nog niet in de collectie, maar die komen daar spoedig wel bij. In totaal zijn het 18 items en mocht het een succes worden dan breiden we uit.”

Via de site kunnen consumenten een pre-order plaatsen, hoe loopt dat?

“Er is al zo veel vraag naar. Veel mensen willen gewoon zeker zijn dat ze bepaalde items kunnen kopen. We hadden eigenlijk ook wel verwacht dat het lekker zou lopen, en dat gebeurt ook. Dit is nog maar pre-orderen, we verwachten dat er veel meer wordt verkocht als de collectie eenmaal geleverd is, dat gebeurt op 1 mei.”

Wordt de kindercollectie ook aan retailers verkocht?

“Nog niet, dat is nu lastig omdat de marge te laag is. Het staat wel op de agenda, maar dan moeten óf de prijzen omhoog, óf de productieprijzen omlaag. Het hangt ook hier van de vraag af, maar het moet heel raar lopen als de collectie geen succes wordt. Ik denk ook wel dat er ruimte is voor toffe, nieuwe kinderkleding. Nu is er vooral keuze uit ketens of de kleinere, duurdere merken. Als kinderen er binnen een maand uitgroeien wordt dat een dure hobby, bij ons heb je al een shirt vanaf 17,95 euro en een trui voor 29,95 euro.”