TOP

Datum tweede editie Sunday School bekend

Het is definitief: de datum voor de tweede editie van kindermodebeurs Sunday School is bekend en de inschrijvingen zijn verstuurd. Deze zomereditie vindt plaats op 1 juli in de Fabrique in Utrecht. Bengels sprak met Stefan Flint, eigenaar van Flint Brands en mede-oprichter van Sunday School.

Hoe gaan de voorbereidingen vergeleken met die van de eerste keer?

“De vorige editie was vrij last minute, we begonnen toen we hoorden dat Market by Kleine Fabriek stopte. Rob [de Vos, mede-oprichter van Sunday School, -red.] en ik waren geen ervaren beursmensen en moesten alles nog ontdekken. Nu zijn we een succesvolle editie verder en zijn we al wat meer ervaren. Het hele proces is veel overzichtelijker en de inschrijvingen zijn vroeger de deur uitgegaan, het is voor ons makkelijker te behappen. Ditmaal hebben we ook een aantal experts ingehuurd om ons te helpen en de organisatie van de Fabrique steunt ons aan alle kanten en denkt heel erg mee; dat is heel prettig.”

Wat kunnen jullie kwijt over de aanwezigen?

“We denken dat 99 procent van de standhouders van de eerste editie ook ditmaal zal deelnemen. Veel inschrijvingen zijn al binnen, daarnaast zijn we ook nog in gesprek met een aantal merken. Dat is nu minder hard nodig dan de eerste keer. Het oppervlakte is deze zomer groter, maar we moeten toch heel nauwkeurig bekijken hoe we iedereen kunnen plaatsen. We willen zo lang mogelijk ruimte houden om inspirerende merken te kunnen toevoegen, we gaan voor een mooie mix.”

En het programma?

“We willen de bezoekers blijven informeren en inspireren, daarom hebben we een thema bedacht. Hoe we dat willen invullen zijn we nu aan het vormgeven. De beurs wordt iets groter, en op onderdelen ook beter. Bijvoorbeeld door een betere bewegwijzering en twee modeshows die nog mooier worden. De modeshow wordt wederom georganiseerd door Manon Laarhoven van Just by Manon in samenwerking met Roel Ruyten.”

Waarom de keuze voor één dag?

“We denken dat het met twee dagen te gespreid wordt. Dat kwam ook uit de resultaten van enquêtes die we hadden gehouden onder standhouders en bezoekers. Wel hebben we de openingstijden aangepast: we gaan een half uur eerder open, om 9.30 uur in plaats van 10.00 uur en sluiten om 19.00 uur in plaats van om 20.00 uur. We proberen het programma zo vorm te geven dat de bezoekers om 19 uur nog niet weg willen, wat gemakkelijker is als het mooi weer is.”

Wat verwacht je van de eerste zomereditie?

“Het #belangrijkste wat ons betreft is dat we inspireren, enthousiasmeren en informeren. Mensen moeten blij de deur uit lopen; dat is ons streven. Dat is de vorige keer goed gelukt en daar gaan we nu weer voor. Het moet niet alleen een beurs zijn, we willen een echte belevenis neerzetten.”