TOP

De winterjas van Italiaanse kinderen tijdens Pitti Bimbo 70

Een heel aantal inkopers nam hun kinderen mee naar de kindervakbeurs Pitti Bimbo en het kon niet anders dan dat ze hun nazaten in de mooiste winterjassen hadden gestoken. Reden voor Bengels om dat eens even vast te leggen.

Postend bij de entree op de tweede beursdag van Pitti spotten we inderdaad een keur aan winterjassen. Met een klik leggen we ze vast en wat opvalt is dat de Italianen vrijwel allemaal gaan voor iets wat lijkt op het stijltje van Moncler: kort, dik gevuld en doorgestikt en dit alles omhuld door een glimmende buitenstof: afwisselend zwart, of anders felgekleurd. Hier en daar is er een afstekende bies te bekennen die het jack wat sportiever maakt.

In de meeste wintercollecties voor winter 2010 zagen we echter iets nieuws. Er is weliswaar nog steeds glans in te kopen, maar er worden ook matte optieken aangeboden voor winterjassen. En waar het volgens Bengels echter naar toe gaat, konden we gelukkig ook al vastleggen. In opkomst is namelijk het deftige manteltje: de wollen jas (of een gelijkend materiaal) in een slanke pasvorm gesneden en gegarneerd met revers, ceintuur en grote knopen. Hier geloven we helemaal in!