TOP

De winterjas voor kinderen winter 2009/2010

De winterjas houdt je niet alleen warm. Maartje van Egmond, stylist van Reset, het kinderjassenmerk van Stone Fashion, filosofeert: "In deze tijd van economische recessie geeft de jas je een beschermd gevoel. En niet alleen dat."

“In een royale ‘bulky’ jas laat je ook zien dat het goed met je gaat. Een goede jas beïnvloedt je stemming positief. De keuze voor kleur, een glanzend doek, lak of prints vallen daar komende winter ook allemaal onder”, vindt Maartje.  

Bulky jas 

Daarmee wordt het nieuwe winterseizoen dat van de bulky jas. Ook op de kindermodevak- beurzen Pitti Bimbo en Playtime blijkt geen jas zo in opkomst als het volumineus gevulde glanzende donsexemplaar, gelijkend op Moncler of zoals het nieuwe Italiaanse jassenmerk Add ze brengt. Behoorlijk ingetogen is dan het nieuwe sjieke korte jackje met beklede knopen in een antracietkleurige microgabardine van Moncler zelf.

De zeemansjas

De wollen zeemansjas met royale knopen en revers is ook in veel collecties te zien. Hartford brengt ‘m voor jongens, American Outfitters ook en Red Sound heeft er een voor meisjes. Halflange geruite dekenjassen zijn te vinden bij Barbara Farber. Bij dit type jas makende stylisten ook uitstapjes naar de uniformjas en de trenchcoat.

Parka

De driekwart parka leek een beetje op z’n retour. In Italië, tijdens de Pitti Bimbo zien we ‘m nog echter wel vaak bij de Italiaanse kinderen: lekker warm en luxe tegelijk.