TOP

Pitti Bimbo: ruiten en glans voor winter 2009/2010

Met een reisje naar Italië helemaal op de hoogte van de laatste trends voor winter 2009/2010: daarvoor moet je Pitti Bimbo in Florence gezien hebben.

Ruiten

Ruiten, ruiten en nog eens ruiten: van klassiek tot funky gekleurd, recht of diagonaal, van Schots tot Indiaas en van pied de poule tot boerenbont. Ze waren in vrijwel alle collecties te zien. Pepe Jeans brengt een regenjasje in Prince de Galles. Het Belgische Quincy mixt ruitjes van allerlei oorsprong. De Italiaanse beenbekleder Gallo heeft volop geruite kousen en sloffen in de collectie.

Ski- en zeemansjas

Geen jas is zo in opkomst als het volumineus gevulde glanzende donsexemplaar, lijkend op Moncler of zoals het Italiaanse jassenmerk Add ze brengt. Behoorlijk ingetogen is dan het nieuwe sjieke korte jackje met beklede knopen in een antracietkleurige microgabardine van Moncler zelf. De wollen zeemansjas met royale knopen en revers is ook in veel collecties te zien. Hartford brengt ‘m voor jongens, American Outfitters ook en Red Sound heeft er een voor meisjes. Halflange geruite dekenjassen zijn te vinden bij Barbara Farber.

Pofbroek en pofmouwen

Poffende jassen, poffende broeken en poffende mouwen: tijdens de show van Woolrich zijn joggingbroeken te zien met een licht haremeffect door de aangerimpelde taille en iets ruimere bovenbenen en daardoor heel draagbaar. Het leuke is aan pofmouwen dat ze komend seizoen op elke hoogte voorkomen, aan de mouwkop, vanaf de bovenarm, rond de onderarm, of aan de pols. Als het maar rimpelt en poft.

Glim en glans

Nep is hip komende winter: de prints van stropdassen, sieraden of mp3-spelertje op shirts zijn net echt. Ook de glanscoating in de collecties lijkt echt nat, nep dus, maar wel lekker glimmend.

Benieuwd wat de deelnemende Nederlandse en Belgische aanbieders van de beurs vinden: kijk in Textilia 5 2009, verschijning 30 januari 2009

Benieuwd wat de Italiaanse kinderen droegen tijdens de Pitti Bimbo?

Voor het sfeerverslag van Pitti Bimbo in de verschillende hallen?