TOP

Deventrade verlengt licentieovereenkomst en voegt Hummel Fashion Footwear en Kids Style toe aan merkenpakket

Het Deventer sportbedrijf Deventrade vertegenwoordigt het sportmerk Hummel 33 jaar in de Benelux. Vanaf dit jaar worden daar twee bestaande collecties aan toegevoegd: Hummel Fashion Footwear – dat al eerder tot het assortiment van Deventrade behoorde – en de volledig nieuwe kindermode van Hummel Style. Bengels sprak met Deejay Kwast, vertegenwoordiger van Hummel.

Hummel Fashion Footwear (HFF) behoorde jaren geleden al tot jullie merkenpakket, vanwaar de terugkeer?

“De ceo van Hummel heeft HFF toentertijd bij een meer fashionable partij neergelegd, maar het contract van die agentschap liep vorig jaar af. Deventrade ademt Hummel na dertig jaar samenwerking. We deden jarenlang alleen de teamwear van het merk, maar de nieuwe fashionwear collecties passen evengoed perfect bij Deventrade. Het achterliggende idee van Hummel was dat ze graag weer willen werken met lokale distributiepartners. Wij kunnen namelijk lokaal het totaalplaatje uit handen nemen, van sales tot het financiuele deel, logistiek en marketing. Bij verkoop via een agentschap ligt die druk bij het hoofdkantoor zelf.”

Waarom zijn deze collecties zo’n meerwaarde voor Deventrade?

“Sinds een paar jaar is het hele sneakergeweld een onderdeel van de dagelijkse footwear. Trends zoals authentieke merken en een sportieve stijl met een modieuze insteek zijn actueel, en daar past Hummel natuurlijk bij. Het merk bestaat al sinds 1923 en heeft een rijke historie: dat sluit naadloos aan bij wat de markt vraagt. En de Denen zijn sterk in het creëren van een totaalbeeld, waardoor alle collecties op elkaar zijn aangesloten: dat is een pluspunt.”

Wat kun je vertellen over de twee nieuwe Hummel-collecties?

“De footwearlijn is verdeeld in Adults en in Kids. Die laatste bestaat uit een infant lijn voor baby’s, die range gaat van maat 19 tot en met maat 25. De juniorlijn loopt van maat 26 tot en met maat 40. De Adults collectie gaat van maat 36 tot en maat 48. De kinderstyle collectie bestaat ook uit segmenten: van maat 56 tot en met 98 en een tweede lijn die gaat van maat 98 tot en met 152. Hummel fashion footwear is bedoeld voor de meer fashionable winkels, sneakerzaken, boetieks en online. Maar ook voor de sportzaak die tevens vrije tijd voert. De kinderkledinglijn is geschikt voor boetieks, kinderwinkels en online. Beide collecties zitten in het middensegment. De combinatie van het authentieke sportmerk, Scandinavisch design, de mooie materialen en goede commerciële prijzen staat voor een positieve doorverkoop.”