TOP

Dit zijn de best gewaardeerde moderetailers van Nederland

Onderzoeksbureau Gfk heeft de Nederlandse consument gevraagd welke moderetailer hij het best waardeert. Dit zijn de twee winnaars.

Zalando en Bonita zijn uitgeroepen tot best gewaardeerde fashionretailers van Nederland. Dit blijkt uit het onderzoek van GfK waarbij 7.800 consumenten 35 winkelketens en webshops in bovenmode hebben beoordeeld.

Er is voor het eerst onderscheid gemaakt tussen de twee leeftijdsgroepen 15-49 jaar en 50 jaar en ouder. Zalando heeft in de categorie consumenten 15-49 jaar de GfK Fashion Award gewonnen. Bonita heeft de GfK Fashion Award gewonnen in de categorie consumenten van 50 jaar en ouder.

Zalando behaalde van alle onderzochte retailers de beste score binnen de leeftijdsgroep 15-49 jaar. De fashionretailer scoorde vooral goed op de aspecten ‘aanwezigheid van de laatste mode’ en ‘uitgebreide collectie’. Bonita haalde binnen de leeftijdsgroep 50 jaar en ouder de beste score. De winkelketen is door de klanten vooral goed beoordeeld op de aspecten ‘kwaliteit’ en ‘personeel’.

Prijs en aanbiedingen

De retailers zijn beoordeeld  op 15 aspecten op het gebied van prijs, assortiment, bereikbaarheid, kwaliteit en de winkel. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten relatief veel belang hechten aan prijs en aanbiedingen bij de keuze van een winkel.

Vooral de jongere consumenten letten op de prijs en aanbiedingen, terwijl ouderen meer waarde hechten aan winkelaspecten als deskundig en vriendelijk personeel, bereikbaarheid van de winkel en de kwaliteit van de kleding.

Reacties

“We zijn dankbaar en trots dat we deze prijs hebben gewonnen”, zegt Ken Fontijn, country manager Benelux bij Zalando. “Vooral omdat we dit zien als het resultaat van onze voortdurende inspanning om de best mogelijke service te bieden aan onze klanten. We streven ernaar onze klanten te inspireren, hen een zeer uitgebreide modecollectie te bieden en de best mogelijke shopping ervaring te geven.”

Ook Vita Caramazza, senior manager retail bij Bonita Nederland, reageert enthousiast: “Wij zijn bijzonder trots dat wij de GfK Award in ontvangst mogen nemen en vooral dat wij zo goed gewaardeerd worden vanwege onze gemotiveerde medewerksters. Ook de kwaliteit van onze kleding heeft een positieve bijdrage geleverd aan deze mooie beoordeling.”