TOP

Dit zijn de genomineerden voor de Baby Innovation Awards 2021

De nominaties van de Baby Innovation Award 2021 zijn bekend. Deze door de vakjury gekozen innovaties zijn volgens het persbericht 'een afspiegeling van wat moderne ouders met een baby wensen'.

In totaal werden door de vakjury 23 nominaties toegekend. Daarnaast ontvingen drie producten een nominatie voor de Green Award en vier voor de Design Award. Op 12 mei vindt de Mama Jurydag plaats waar genomineerden hun product live zullen demonstreren aan geïnteresseerde moeders. Zij bepalen samen met de punten van de vakjury de winnaars van de Categorie Awards. Vanaf 24 mei kunnen consumenten online stemmen voor de Negenmaandenbeurs Consumer Award. 

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. De uitreiking vindt plaats op 21 juni; de eerste dag van de vakbeurs Amsterdam Baby Week in de RAI.. 

Categorie Mobility

1. Autostoel BeSafe iZi Modular A X1 i-Size Peak Mesh, Babymatters
Bijna de helft van de peuters zit in autostoelen met te loszittende gordels, blijkt uit onderzoek. Bij deze autostoel spannen de gordels automatisch aan. De 3D Peak Mesh-stof maakt de stoel super luchtdoorlatend.

2. Joolz Aer buggy met wieg 
De Joolz Aer met wieg is compact en klapt heel uniek in enkele seconden, met één hand en inclusief reiswieg tot een compleet compact pakketje van maar 8 kg.

3. Maxi-Cosi 360Family autostoelen, Dorel Juvenile
Maxi-Cosi 360Family bestaat uit een draaibare FamilyFix 360 base en uitwisselbare 360 graden draaiende autostoeltjes voor maximaal gemak en comfort. 

4. Cybex Zeno multisport kinderwagen  
Of je nu wilt joggen, rennen, fietsen in de stad, langlaufen of cross country skiën in de sneeuw, met de Cybex Zeno heb je altijd je kleintje bij je. 

5. PIPA Next autostoel, Nuna
Autostoel PIPA Next weegt slechts 2,8 kg en kan met autogordel of Isofix base worden gebruikt. Met verstelbare hoofdsteun, meegroeiende gordels en ventilerende ‘dreamdrape’.

Categorie Travel & Safety

1. Stardust campingbed, Bugaboo
Gemaakt met luchtvaarttechnologie, ultralicht en razendsnel in en uit te vouwen. Met geïntegreerd matrasje en een hoger inritsbaar inzetdeel voor allerkleinsten.

2. Demby inschuifbaar traphek op wieltjes, Safety Things
Dit schroefhekje kan worden uitgeschoven tot 130 cm, kan zowel links als rechts met één hand worden geopend, is uitneembaar en staat op wieltjes ter voorkoming van het hefboomeffect. 

3. izzzi draagzak, Hebeco
In drie snelle handelingen is izzzi aan en uit. De baby ligt in izzzi alsof deze in beschermende armen wordt gewiegd. Met goede gewichtsverdeling en mogelijkheid om borstvoeding te geven.  

4. Sapling kinderdrager, Thule 
Wisselen van deze rugdrager tussen de ouders gaat eenvoudig door het verstelbare, ventilerende rugpaneel en heupriem. Met ergonomisch, ventilerend, in hoogte verstelbaar en wasbaar zitje.  

Categorie Feeding

1. Elvie borstkolf, Bomedys 
Muisstille en 100% draagbare borstkolf om overal en op elk moment discreet en handsfree te kunnen kolven. Met de app kan het melkvolume en het pompverloop per borst in ‘real time’ worden gevolgd.  

2. Daily Baby Organics babyvoeding
Koelverse en biologische babyvoeding. Om de smaak-, geur- en kleurstoffen te behouden wordt hoge druk gebruikt waarmee alle bacteriën worden uitgeschakeld, zonder verhitting, invriezen of toevoegingen. Daarmee wordt babyvoeding veiliger en is langer houdbaar. 

3. Hegen babyflessen, Hegen Ltd
De duurzame babyflessen van Hegen groeien mee met je kind: van babyfles, tot snackbakje en waterbeker. Gemaakt van medisch gecertificeerd materiaal, vrij van BPA, BPS en PVC en met unieke kliksluiting. 

4. Mimic fles 
Te gebruiken met borstvoedingcup voor gekolfde moedermelk of met een van de voorgedoseerde Mimic cups.  De cup beweegt mee naar binnen tijdens het drinken, zo blijft de druk in de fles in balans, komt er geen lucht meer bij en zorgt voor minder krampjes. 

Categorie Care

1. Oyo smart monitor + camera, Aerosleep 
Deze monitor registreert o.a. ademhalingsbewegingen, temperatuur en positie van de baby door clip aan luier of buikband te bevestigen. Ouders krijgen realtime een melding als er wat aan de hand is. 

2. 3-in-1 Bib ‘Kisses4You’, KipKep
Een spuugdoek, slabber en bandana ineen. Gemaakt van hydrofiel, lekker groot en in ergonomische ‘kusjesvorm’: zo blijft hij goed op de schouder liggen, sluit hij goed aan onder het kinnetje en rondom de hals. 

3. Cloudnest cocon, Babymoov
CloudNest is een zachte cocon ontworpen om baby’s gerust te stellen, de spijsvertering te vergemakkelijken en buikkrampjes te verlichten. Met ingebouwd warmtekussen van biologisch lijnzaad. 

Categorie Furniture & Decorations

1. CozyCott meegroeibed en stapelbed
Met de verschillende ombouwmogelijkheden verander je het stapelbed eenvoudig van een ledikant, commode en peuterbedje naar een peuter/kleuter stapelbed. Geschikt voor kinderen van 0 tot 5 jaar. 

2. doomoo seat ‘n swing, Delta Diffusion
Binnen 2 seconden maak je van deze wip/loungestoel een schommelstoel. Met afneembaar verkleinnestje en veiligheidsgordel. Te gebruiken tot in de kindertijd als poef. 

3. Quut speelmat, Manchild
Deze multifunctionele speelmat is ideaal voor gebruik op harde vloeren. Te gebruiken voor buikligging van de baby, kruipen en eerste stapjes. Of maak er een theater van of een knus lees- of speelhoekje. Gemaakt van EVA Foam, zacht, vochtbestendig en warmte-isolerend.

Categorie Toys & Gifts

1. Timio Player, Babymatters
TIMIO is een interactieve en educatieve audio- en muziekspeler voor kinderen en maakt alleen gebruik van geluid en LED-lichtjes, geen scherm of bewegende beelden. Hierdoor leren kinderen aandachtig luisteren en het is ook gezonder voor de ogen. 

2. 4 vrolijke vriendjes, Dushi
Rabbit de kikker XL staat met zuignap stevig vast op de kinderstoel en de vele speelmogelijkheden prikkelen de fantasie. In de Tasjeskip zit een kuikentje en er passen kleine spulletjes in. Rabbit de kikker is een zacht kussentje, er kan een flesje in worden geklemd en het kan aan box, wieg of bedje worden vastgemaakt. 

3. 3d beeld, Bellyprint
De Bellyprint is een 3d geprint beeld van de zwangere of torso van papa met baby. De nabewerking bestaat uit polijsten en veredelen in brons en zelfs bladgoud. 

4. B-Walking Jumpy Aid loopwagentje, Bo-Jungle
Dit loopwagentje helpt met de eerste loopoefeningen en biedt veel speelmogelijkheden. Springt in het oog door zijn unieke vorm en bijzondere spelletjes. 

Categorie Green

1. Belly Button kinderwagen, Hartan
Alle materialen zijn 100% recyclebaar. De buitenstof en accessoires zijn gemaakt van 100% PES garens, gemaakt van gerecyclede petflessen. De binnenstof is 100% biologisch katoen.
Er wordt alleen gewerkt met Europese grondstoffen. Transparant productieproces met goede arbeidsomstandigheden conform Duitse regelgeving, de fabriek wordt verlicht met LED en de elektriciteit wordt opgewekt uit lokale waterkracht. Uniek is ook de duwstang en de hoes met antibacteriële werking.  

2. Daily Baby Organics babyvoeding
Daily Baby Organics maakt verse, biologische babyvoeding voor verschillende leeftijdscategorieën. Compleet natuurlijke ingrediënten, plantaardig en zonder toevoegingen. Dat is beter verteerbaar voor de kleintjes, beter voor het milieu en duurzaamheid en diervriendelijk. Met verpakking van zo hoog mogelijk gehalte gerecycled plastic en papier.   

3. Natuurlijke borstvoedingsschelpen, De Natuurlijke Moeder
Deze borstvoedingsschelpen zorgen voor verkoeling, heling, voorkomen tepelkloven en beschermen tegen wrijving van kleding. De schelpen komen uit de Pacific oceaan. Het schelpdier wordt gevangen voor zijn vlees en de overgebleven schelpen worden zorgvuldig gepolijst om er een mooie borstschelp van te maken. 

Voor de Design Award zijn genomineerd Elvie borstkolf, multisportwagen Zeno van Cybex, rugdrager Thule Sapling en babyfles Mimic. 

De Baby Innovation Awards worden jaarlijks georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. De uitreiking van de awards vindt plaats op de eerste dag van de Amsterdam Baby Week van de beurs. 

Credit beeld genomineerden: BabyWereld