TOP

Fabelab introduceert Minimakers

Minimakers is het nieuwe accessoire- en home label uit de stal van Fabelab, waarvoor een hoge DIY-factor geldt. Bengels sprak met Camilla Lyngholm, verantwoordelijk voor de pr en communicatie van het Deense label.

Waarom de keuze voor een compleet nieuw merk?

Minimakers was altijd al een droom van Michaela Weisskirchner-Barfod, de oprichter van Fabelab. Michaela heeft een achtergrond in architectuur en is gezegend met een heel creatieve geest. Ze houdt heel erg van knutselen met haar twee dochters van 6 en 9 jaar oud. Die passies tezamen, en vooral het feit dat samen knutselen zo veel waardevoller is dan alleen maar voor een scherm zitten, plantte het zaadje voor Minimakers.”

Hoe onderscheidt Minimakers zich van Fabelab?

“We zien het als subbrand, het complementeert Fabelab. Minimakers is een wereld van creativiteit, terwijl Fabelab een heel basic merk is dat draait om zaken als spelen en verzorgen. Wat wel overeenkomt is dat beide werelden dezelfde policy’s hebben omtrent organische materialen en duurzaamheid.”

Wordt Minimakers ook beschikbaar voor Nederlandse retailers?

“Absoluut. We werken nauw samen met distributeur Kidzpiration, zij zijn verantwoordelijk voor alle sales in de Nederlandse markt.”

Minimakers 2

Minimakers 3