TOP

Flavourites viert jubileum met event

Webshopportal Flavourites.nl bestaat dit jaar tien jaar en dat wordt gevierd op 20 en 21 mei 2017 met een feestelijke editie van het live webshopevent.

De jubileumviering van Flavourites heet ‘Flavourites Feest’ en wordt volgens de organisatie een weekend een weekend vol creatieve verrassingen met webshops, unieke producten, designers, workshops, muziek, eten en creativiteit.

Platform

Flavourites.nl was de eerste portal van ons land die webshops op het gebied van mode, interieur, kids en lifestyle samenbrengt. Inmiddels is het uitgegroeid tot een multimediaal platform met een eigen online magazine, Flavourzine, en een jaarlijks event, Flavourites Live in Amsterdam-Noord.

Grote kunst

In de afgelopen tien jaar hebben oprichters Natascha Klootsema en Marije M. Mulder de kwaliteit van de webshops enorm zien stijgen, maar ook vele webshops zien komen en gaan. “Als je tegenwoordig geen unieke producten biedt, overleef je het niet in de overvolle markt”, aldus Natascha. “Het is de grote kunst om je te onderscheiden van je concurrenten. En je moet zorgen dat je gezien wordt, zowel on- als offline.”

Niche 

Tijdens Flavourites Feest laten de dames zien waar zij met hun concept voor staan: een selectie van unieke webshops, waarbij de eigenaar of de maker van de producten centraal staat en waar aandacht is voor het product. “Juist die niche, het deel van de markt waar je kleinschalige producties en liefde voor het product vindt, vinden wij zo belangrijk”, zegt Natascha. “Nederland telt ontzettend veel ontwerpers, kleinschalige producenten en ambachtelijk geproduceerde producten. Hier ligt nu, en vooral in de toekomst, onze focus.”

Deelnemers 

Inmiddels zijn er al ruim 50 deelnemers bekend die op de website www.flavouritesfeest.nl te bekijken zijn. Enkele namen: knipkunstenaar Geertje Aalders met 12nicethings.com, de toonaangevende concept store Paperbirdconceptstore.com en de illustratieve producten van Eeflillemor.nl. Kaarten voor dit festijn kosten € 10,- in de voorverkoop en aan de deur € 12,50.