TOP

Fons Cohen vertrekt bij Imps&Elfs

Fons Cohen startte in 1997 samen met Jacqueline Streng met baby- en kindermodelabel Imps&Elfs. Het label viel op door door het strakke design, de ingetogen kleuren en het gebrek aan poespas. Pasvorm en duurzaamheid werden al gauw de speerpunten van het merk.

December 2016 werd bekend dat Imps&Elfs werd overgenomen door Nine&Co (toen nog 9M), het moederbedrijf van kindermodemerk Noppies. Fons Cohen, oprichter van Imps&Elfs noemde de overname een belangrijke stap voorwaarts. “Noppies heeft een sterke positie in de markt voor zwangerschaps- en kinderkleding. Imps&Elfs zal profiteren van de schaalvoordelen die Noppies biedt op het gebied van multichannelverkoop, inkoop en operationele processen”, aldus Cohen.

Die voorwaartse beweging wordt vanaf nu gemaakt zonder Cohen als ceo van Imps &Elfs. Een jaar nadat het twintigjarig bestaan van het merk werd gevierd neemt hij per 1 november 2018 afscheid van het bedrijf. Cohen geeft in een persbericht aan de laatste twee jaar met plezier te hebben meegewerkt aan de overdracht aan Nine&Co en ervan overtuigd te zijn dat het merk een volgende stap gaat maken.