TOP

Trend: design in de babykamer

Design en de babykamer: de combinatie is zeker geen vreemde meer. En dan hebben we het niet over breekbare high end producten, maar over kindvriendelijke stoelen, wagens, kleding en apparatuur die allemaal even stijlvol ogen. Bengels licht een paar nieuwe lanceringen voor je uit.

Trend Cybex Lemo

Meegroeistoel

De Lemo Chair van Cybex groeit met een kind mee en kan gebruikt worden van de vroege kinderjaren tot op hoge leeftijd. Met de strakke en minimalistische lijnen past de stoel ook in een woonruimte van designgerichte ouders. De Lemo Chair kan intuïtief en binnen enkele minuten worden geïnstalleerd en werd dit jaar bekroond met de Red Dot Design Award.

Trend Mr Maria

Design in uitbreiding

 Het Nederlandse designmerk Mr Maria begon met een collectie van iconische lampen zoals de enorme Nijntje of gele smiley. Sinds kort breidt het merk uit met meer woonartikelen zoals zitzakken en poefen. Momenteel is het werk van het label te bewonderen tijdens de expositie Culture Cult in het Dutch Design Hotel Artemis.

Trend Luvion

Horen & zien

De Luvion Essential beeldbabyfoon is sinds deze maand verkrijgbaar als limited editie. Deze wooden print editie is geïnspireerd door Scandinavisch designs en speciaal ontworpen voor de moderne babykamer.

Trend Ergobaby

Vouwen en gaan

De gloednieuwe, opvouwbare Metro Stroller van Ergobaby oogt niet alleen als designwagen, het is ook de eerste opvouwbare buggy die het rugvriendelijk label krijgt van het AGR, de Duitse campagne voor gezondere ruggen. De ergonomische aspecten van de opvouwbare buggy zijn onder andere een gewatteerde zitting met geavanceerde steun en een aanpasbare voetsteun om de baby zoveel mogelijk comfort te bieden.

Trend Petit Bateau Ghibli

Animatie meets design

Een heel ander soort design is de samenwerking tussen het Franse kinderlabel Petit Bateau en de Japanse Studio Ghibli, dat bekend staat om de animatiefilms. Volgens Petit Bateau delen de twee een voorliefde voor illustraties, een kwaliteitsideaal, liefde voor de natuur en een hartstochtelijke wens om hun visie op de jeugd te koesteren. De capsulecollectie is vanaf deze week online verkrijgbaar op de site van het Franse label en in de Petit Bateau winkel aan de Champs-Elysées in Parijs.