TOP

Glitterpumps als statement tegen pesten

Schoenenmerk Feraggio slaat de handen ineen met de 9-jarige Stef Smits, bekend van Holland’s Got Talent en zijn voorliefde voor glitterhakken, voor een eigen pump. Het model werd op 19 april gelanceerd, de landelijke dag tegen pesten. “Als statement.”

De jonge Stef Smits uit Best (Noord-Brabant) maakte vorig jaar zijn tv-debuut in Holland’s Got Talent en trok daar landelijk de aandacht met zijn voorliefde voor hoge hakken en glitters. Juryleden Angela Groothuizen, Ali B, Chantal Janzen en Paul de Leeuw waren zo gecharmeerd van de jongen, dat ze hem voor zijn negende verjaardag spontaan een paar glitterpumps opstuurden. Prachtig natuurlijk, maar Stef weet ook; het is niet altijd makkelijk om anders dan veel van zijn leeftijdsgenoten te zijn. Op school werd hij gepest omdat hij van hakken houdt. Hij maakte er een liedje over, Als je jezelf kunt zijn, en werd junior ambassadeur bij stichting Stop Pesten Nu.

Herkenbaar verhaal

Nu heeft het jonge talent ook zijn eigen pumps. Onder de vlag van het luxe hakkenmerk Feraggio brengt Stef vandaag, op de landelijke dag tegen Pesten (19 april) zijn eigen schoenen uit: zilveren glitterhakken met een roze neus. De samenwerking is ontstaan omdat creatief directeur Joep Maasdam zich in het verhaal van de scholier herkende. “Door mijn eigen jeugd als ‘closeted gay’ in een klein plaatsje in Groningen, waar ik ook niet altijd begrepen en dus gepest werd”, laat hij in een persbericht weten. Met de pumps en bijbehorende campagnebeelden willen de twee een statement tegen pesten maken en iedereen die dat wil, stimuleren om die hakken gewoon aan te trekken.

Foto’s: Feraggio x Stef (1) [credit] Maarten Heuver-Heuver Studio