TOP

Gray Label opent winkel

Amsterdam is weer een nieuwe kinderwinkel rijker: Gray Label opende dinsdag 9 september haar deuren.

De winkel van het Nederlandse kindermodemerk Gray Label huist in het atelier aan de Oude Looiersstraat in Amsterdam. “Dit is zo’n fijne plek en nu kunnen we hier ook het gevoel van Gray Label optimaal laten zien”, vertelt eigenaar/ontwerper Emily Gray. Net als in de al bestaande online shop worden in de nieuwe fysieke zaak de typerende minimalistische en organic kinderkleertjes, accessoires en schoentjes verkocht. De winkel (25m2) is vier dagen per week open.

Lifestylewinkels

Gray Label werd in 2011 gestart door Emily Gray, die een vernieuwende, pure, comfortabele, coole en uniseks collectie wil bieden. Kleding zonder schreeuwerige prints en felle kleuren, maar met een relaxte uitstraling en volwassen details, zonder de kinderlijke onschuld te verliezen. Door Grays blog werd het merk als snel internationaal opgepikt en inmiddels wordt Gray Label verkocht in 22 landen en zijn er 60 verkooppunten wereldwijd. In Nederland zijn dat er 6 plus 3 online shops (waaronder de eigen). “We focussen ons op lifestylewinkels, eerst voornamelijk in het buitenland, maar nu groeit ook duidelijk de aanhang in Nederland. Het salesteam is versterkt, waardoor we ons nu meer richten op de Nederlandse markt. We zijn daarbij niet uit op het binnenhalen van zoveel mogelijk winkels, maar meer op unieke concept stores in grote steden. We combineren bijvoorbeeld ook goed met volwassen mode.”

Voororderen

Begon Gray Label als voorraadmerk vanaf zomer 2015 is het voor inkopers ook mogelijk om seizoenscollecties voor te orderen. Deze lijn bestaat per seizoen uit maximaal tien stuks in minimaal 4 kleuren. De kwaliteiten blijven hetzelfde; 100% ecologisch jersey katoen en 100% ecologisch jersey/fleece katoen.