TOP

Hoe gaat het met Danefae?

Bengels is nieuwsgierig naar het Deense merk Danefae, het merk bekend van de viking en dat inmiddels tien jaar bestaat. "We hebben een bijzonder verhaal te vertellen", zegt mede-eigenaar Christine Andersen-Delvoye.

Hoe beschrijf je het merk Danefae?

Christine Andersen-Delvoye: “Functionele elegantie vanuit het hoge noorden. We transformeren de schoonheid, stoerheid, het optimisme en de humor die we om ons heen zien hier in opgewekte en prachtige producten. Wij zien kinderen als kleine strijders: stoer, trots en inventief. Dus we maken onze kleding ook met opzet zo cool, grappig en robuust dat het past bij de eigenschappen van deze kleine strijders. Kwaliteit en comfort zijn voor ons belangrijke aandachtspunten.”

_Danefae_22_05_2016_Winter_0017_595 DanefaeKIDS_FW1617-83_595

 

Wat is er bijzonder aan het merk?

“Ons verhaal en onze uitstraling. We zijn tien jaar geleden begonnen, met als beeldmerk de viking. Er zijn vier eigenaren die onderling verbonden zijn door familie – en vriendschapsrelaties. We werken op drie verschillende locaties met twee ontwerpers, twee juristen en een bijzondere staf met mensen. We zijn een onafhankelijk familiebedrijf waarin we doen waar we van houden. We vertellen met trots het Scandinavische verhaal met onze charmante, functionele en kwalitatief hoogwaardige producten.“

Wat zijn de best verkopende items in Nederland?

“Onze Nederlandse vrienden houden van onze gestreepte kleuren en stoere vikings. Onze outdoorkleding is in Nederland erg populair en heeft hetzelfde succes gekend als in Denemarken, vanaf het begin van de lancering. Nederland en Denemarken zijn vergelijkbaar in vele opzichten en dat zien wij ook terug in de verkoopcijfers van onze merken.”

_DanefaeKIDS_FW1617-94_595

Wat zijn jullie plannen met Danefae?

“We hebben een nieuwe collectie gelanceerd, Danefae Organic. Dit is een lijn in onze herkenbare stijl, maar met meer ingetogen kleuren, waarbij we gebruik maken van biologisch geteelde vezels en GOTS-gecertificeerde toeleveranciers. Deze nieuwe lijn is met veel enthousiasme ontvangen, vooral in de Benelux en Duitsland.”

“En tenslotte is onze onafhankelijke merk DYR ( Deens voor ‘dier’) ook ontdekt buiten Denemarken. Zoals de naam als doet vermoeden gaat het bij dit merk uitsluitend om dieren. Wilde, schattige, gevaarlijke en lieve dieren. Goed te combineren T-shirts, jurken en andere basiskleding van hoge kwaliteit en tegen zeer betaalbare prijzen.”

DYR_FW1617-3_595 DYR_FW1617-33_595

“We hebben een bijzonder verhaal te vertellen en zijn een heel herkenbaar merk. We zijn trots op onze reputatie als het gaat om kwaliteit, we werken er hard aan om deze te behouden. Ander belangrijk aandachtspunt is het optimaliseren van duurzaamheid in elk onderdeel van onze organisatie, zowel in de productie als op kantoor. Uiteraard willen we de internationale verkoop van Danefae uitbouwen.”


 Facts & figures Danefae


 

Land van herkomst: Denemarken
Maten kindercollecties: 0-12 jaar
Prijsrange: €10 – €140
Bestaat sinds: 2005
Website: www.danefae.dk