TOP

Hoe gaat het met Feetje?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Ditmaal spreken we met Yenneke Haring over het label Feetje.

Hoe is het deze orderperiode met Feetje gegaan?

De orderperiode voor de Winter 2013 collectie is goed verlopen. Ondanks de krimpende markt en de sanering die plaatsvindt hebben we meer order geboekt dan het voorgaande jaar.

 

Hoe hebben inkopers gereageerd op de collectie?

De inkopers hebben enthousiast gereageerd op de collectie. Er zijn natuurlijk altijd items die het minder goed hebben gedaan, maar de collecties van Feetje zijn groot genoeg om er een mooie order en voldoende stuks in te schrijven.

Wat zijn de best(door-)verkochte items voor Feetje?

Feetje is erg sterk in de new born groep. We verkopen voornamelijk tricot artikelen, omdat dit comfortabel is voor de kleintjes. Daarbij proberen we ook altijd de juiste verhouding te vinden tussen neutraal, pastel en felle kleuren zodat er voor ieder wat wils is.

 

Heb je daar een verklaring voor?

Ons merk geniet een goede naamsbekendheid en wordt door de consument veel als cadeau gekocht. We merken dat het momenteel ook populair is onder jonge ouders, want we krijgen bijvoorbeeld ook erg veel aanmeldingen voor onze fotoshoots.

 

Wat staat er het komende half jaar op de planning?

Momenteel zijn we erg druk in de weer om alle verkoopmonsters voor de orderperiode Zomer 2014 op tijd binnen te krijgen en klaar te maken voor onze vertegenwoordigers en agenten. Daarnaast hebben onze leveranciers de eerste Winter 2013 producties verscheept en dit moet allemaal gecoördineerd worden. Daarnaast zijn we net opgestart met de ontwerpperiode Winter 2014.

Feetje, Jubel en Sturdy staan dit jaar voor het eerst op Kleine Fabriek. Wat verwachten jullie op Kleine Fabriek?

We zijn blij dat we onze collecties kunnen presenteren op de Kleine Fabriek en verwachten hiermee potentiële klanten die nog aan het twijfelen zijn of winkeliers die ons nog niet hebben kunnen vinden over de streep te trekken.

 

Jullie gaan het verkoopapparaat uitbreiden, hoe en waarom? En vertel eens over de nieuwe showrooms?

Het afgelopen jaar hebben we de showrooms in Rotterdam en Eindhoven gerestyled. In Eindhoven zijn we naar een nieuwe en grotere showroom verhuisd zodat de collecties nog beter gepresenteerd kunnen worden. In Zwolle is er een extra showroom bijgekomen voor Jubel en Sturdy en onlangs is de Feetje showroom ook gerestyled. Alle showrooms in Nederland hebben nu dezelfde look en sfeer. In Duitsland hebben we showrooms in München, Sindelfingen en Neuss, maar vanaf de inkoopperiode Zomer 2014 komt daar een showroom in Hamburg bij.

Verkoopinfo: van den Broek B.V.  0031 10 298 38 88
Website: www.feetje-baby.nl, www.vd-broek.nl
Doelgroep: jongens en meisjes van 0 tot 1,5 jaar
Maten: 44 tot en met 86
Prijzen (winkelverkoop vanaf):  €6,95 tot €39,95/€49,95