TOP

Hoe gaat het met Jetpaq?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het’? Ditmaal spreken we met Jet Teunis, eigenaar van en creatieve brein achter Jetpaq.

Waarom de keuze voor kindermode?

 

 “In de zomer van 2013 studeerde ik af aan Artez met kindermode. Ik wilde iets anders maken dan er op dat moment was. Mijn missie was om een kindermodecollectie te ontwerpen die écht voor kinderen is. Kleding die vies moet mogen worden, waarmee ze naar buiten gaan en lekker in bomen klauteren in plaats van die volwassen, mini me look. Nu merk ik dat met mij meer merken die kant opgaan. In Nederland is steeds meer de behoefte om kinderen van achter de computer terug naar buiten te krijgen.”

 

 

Hoe werd Jetpaq ontvangen?

 

“We lagen voor het eerst in de winkels in augustus 2014. Eigenlijk ging dat heel goed. Het begint met het opbouwen van naamsbekendheid, je start vanaf nul, en we zijn enorm gaan zoeken naar hoe we Jetpaq bekender konden maken. In het begin lagen we in drie winkels, dat zijn er nu twintig. Zo zijn we nog altijd aan het opbouwen.”

 

 

Wat kun je vertellen over de lente-zomercollectie 2016?

 

“Die is vernoemd naar het liedje ‘Wat ruist er door het struikgewas’ van Toon Hermans. De vraag en het antwoord vind ik fascinerend, want je kunt er veel bij bedenken maar weet niet wat het nu precies is. Mijn collectie gaat over de natuur en naar buiten gaan, van het bos tot de achtertuin. Key items zijn vooral de stukken met insectenprints.”

 

 

Hoe omschrijf je een echt Jetpaq-kind?

 

“Dat is nieuwsgierig en leergierig. Het rent graag rond in de natuur en haalt kattenkwaad uit. Het is heel vrij, maar dat kan natuurlijk net zo goed een stadskind zijn.”

 

 

Wat waren tot nu toe je absolute bestsellers?

 

“In de Loop naar de maan-collectie hadden we een lichtblauwe raglantrui met grijze sterren. Die liep volgens mij goed omdat het een key item was. Runner up was het roze T-shirt met manen en de tekst ‘Loop naar de maan’ erop. Gekleurde joggingbroeken deden het ook goed, die zijn alles waar Jetpaq voor staat.”

 

 

Wat is er zo bijzonder aan Jetpaq?

 

“Naast onze visie is het bijzonder dat we alle items handmatig verven en zeefdrukken, daardoor is elk item uniek. Denk dat het ook qua look en feel iets echt nieuws is. Puur omdat het geïnspireerd op wereld van kinderen en hoe zij denken.”

 

 

Hoe zie je de toekomst van Jetpaq?

 

“We willen in eerste instantie in heel Europa liggen, daarna over de hele wereld. De komende zomercollectie zal in Engeland verkocht worden. Ik hoop dat het volgende land Frankrijk wordt. We staan op kindermodebeurs Kid, daar wil ik retailers overtuigen van Jetpaq.”

 

Jetpaq ss16 1

 

Jetpaq ss16 2

 

Jetpaq ss16 3