TOP

Hoe gaat het met Kiezeltje?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het’? Ditmaal spreken we met Lisette te Hasseloo, ontwerpster van Kiezeltje.

Hoe is Kiezeltje ontstaan?

 

“Kiezeltje bestaat dit jaar 10 jaar. Het begon allemaal toen mijn dochter ongeveer 6 jaar was en ik jurkjes voor haar maakte. De reacties hierop waren zo positief dat ik er meer mee moest doen. Ik kom uit de damesmode, maar in de kindermode kan ik veel meer mijn creativiteit en eigenheid in kwijt.”

 

 

Wat is de kracht van Kiezeltje?

 

“De kwaliteit van Kiezeltje is heel goed, het blijft lang mooi. De meisjes die Kiezeltje dragen hebben de kleding het liefst elke dag aan. Desondanks blijft het er mooi uitzien en wordt het doorgegeven van zus naar zusje of nichtje.”

 

 

Wat zijn de bestverkochte items?

 

“De jurkjes en jumpsuits zijn dit seizoen de runners. Ze zijn makkelijk draagbaar. Eén item maakt de outfit echt compleet, maar ze worden ook veel gecombineerd met een vestje in tricot of gebreide materialen.”

 

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

 

Dikwijls reis ik naar modische Europese steden en dan kijk naar het straatbeeld. Het beeld voor kindermode wordt alsmaar hipper, de mode voor de moderne jonge vrouw is dan ook een grote inspiratiebron voor me geworden. Op de stoffenbeurs Première Vision in Parijs worden de nieuwe kleuren voor het seizoen gepresenteerd, die combineer ik met mijn eigen ideeën.”

 

 

Waar kan de retailer Kiezeltje bezoeken?

 

“Kiezeltje wordt in Nederland vertegenwoordigd door Ageeth Tijhaar agenturen, zij heeft haar showroom in Eindhoven.”

 

Kiezeltje Mini