TOP

Hoe gaat het met Little 10Days? [interview]

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het’? Ditmaal spreken we met Myon Veenendaal en Barbara Hilbrink, oprichters van Little 10Days.

Waarom is er naast de volwassen 10Days collectie ook de kindercollectie Little 10Days ontstaan?

 

“Vanuit de markt kwam al snel na de oprichting van de volwassen collectie vraag naar een 10Days collectie voor kinderen. De positieve reacties en aanvragen bleven na onze deelname aan Kleine Fabriek niet uit. We krijgen termen vernieuwend en fris veel te horen.”

 

 

Wat maakt Little 10days bijzonder?

 

“We ontwikkelen ieder seizoen vernieuwende collecties, het eerste uitgangspunt zijn de onmisbare basics, altijd met het oog op comfort, de pasvorm, details en tijdloze kleuren. Door deze benadering is het mogelijk om verschillende collecties en seizoenen met elkaar te combineren. Wat betreft de Little 10Days collecties komt hier nog eens bij dat deze unisex met elkaar te combineren zijn, en om die reden echt uniek.”

 

 

Wat waren tot nu toe de absolute bestsellers?

 

“Voor de herfst/winter 2015 collectie was dat voor meisjes de cardigan en voor de jongens de ruitjoggers. De sweat dresses, zowel in ballet als army thema’s, waren in de lente/zomer 2016-collectie absolute winnaars. Voor de jongens kun je meer denken aan de combinaties van army en utility, gemixt met tijdloze streepdessins en grey melees.”

 

 

Wat is het prijssegment van Little 10Days?

 

“Dat ligt in het midden tot hoog segment. Het gebruik van de mooiste jerseys en knits en productie in Portugal zorgt voor duurzame kwaliteiten en een verantwoorde manier van produceren. T-shirts en tops kosten zo’n €29,90, bonneterie zo’n €109.”

 

 

Hoe is de kindercollectie opgebouwd?

 

“De kindercollecties zijn in de basis altijd opgebouwd vanuit goede basic modellen, met ieder seizoen een vernieuwende insteek door middel van details, afwerking, kleur en stofkeuze. De designstudio richt zich daarnaast altijd specifiek op comfort, draagbaarheid en makkelijke combinatiemogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemiddelde vader die zijn dochtertje ‘s ochtends moet aankleden. Niet te veel gedoe, het zit fantastisch en hun kind ziet er uit om op te eten.”

 

 

Op welke kinderbeurzen is 10Days te zien?

 

“Afgelopen editie hebben we geparticipeerd aan Kleine Fabriek. Het plan is om in januari 2016 weer met Little 10Days op Kleine Fabriek te staan. Datzelfde geldt voor Playtime Paris, om zo ook onze internationale markten te optimaliseren.”

 

10DAYS 2

 

10DAYS 3