TOP

Nederlands kinderkledingmerk wint innovatieprijs

De Kind und Jugend Innovation Award werd dit jaar weer uitgereikt aan de beste innovatie in de kinderkledingbranche. De winnaar komt uit Nederland.

Tijdens de kick-off van de internationale vakbeurs voor kinderkleding in Duitsland werd de Kind und Jugend Innovation Award uitgereikt. De winnaar? Zonbeschermende kleding met een uv-alarm van Het Nederlandse bedrijf Sun Protection Zone. De speciale inkt die gebruikt is voor het drukken van de afbeeldingen op de kleding, verandert van kleur op het moment dat de inkt wordt blootgesteld aan gevaarlijke uv-straling.

SPF 100

De kinderkleding heeft naast het uv-alarm ook een SPF van 100, dat 99 procent van de uv-straling tegenhoudt. “Als kinderen vijf keer of meer verbranden, is er 80 procent meer kans op melanomen, wat duidt op huidkanker,” aldus Sun Protection Zone. De collectie bestaat uit zwemshirts, zon-suits en petjes met de speciale inkt.

Categorieën

Sun Protection Zone is niet de enige die er met een Innovation Award vandoor ging. In totaal zijn er acht categorieën, bekijk hier de winnaars van deze categorieën.

Jury

De prestigieuze Kind und Jugend Innovation Award wordt elk jaar uitgereikt tijdens de Kind und Jugend-beurs in Keulen, Duitsland. Dit jaar dienden 130 bedrijven uit 25 landen een totaal van 174 projecten voor de competitie in. De jury kijkt naar buitengewone ideeën, innovatieve functionaliteit en uitzonderlijk ontwerp.