TOP

Hoe gaat het met Street Called Madison?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het’? Ditmaal spreken we met Esther Litjens, verantwoordelijk voor de marketing en pr van Street Called Madison.

Hoe is Street Called Madison ontstaan?

 

Street Called Madison (SCM) is een idee van Moniek Velt. Samen met een groep tieners heeft ze SCM ontworpen. Ze zijn om tafel gaan zitten om te kijken wat deze leeftijdsgroep nu echt wil dragen. Uit deze brainstormsessies is een collectie voor jongens en meiden ontstaan. Het merk vertelt het verhaal van de fictieve personages Luna Hill en Charlie Ray die samen opgroeien in Madison Street. Het hondje van Charlie Ray, Mr. Spikey, speelt ook een belangrijke rol in de collectie.”

 

 

Wat is de kracht van het merk?

 

“De kracht van SCM is dat we door de samenwerking met de doelgroep dichtbij ze staan en daardoor heel goed weten wat zij willen. Het verhaal over het leven van Luna en Charlie in Madison Street spreekt veel mensen aan. Het is een verhaal waarbij iedereen zich een voorstelling kan maken.”

 

 

De eerste presentatie is nu bijna een jaar geleden, hoe is het ‘t afgelopen jaar gegaan?

 

“De eerste collectie hebben we in januari gepresenteerd. In juli wordt de eerste collectie geleverd aan de (web)winkels. De reacties van de detaillisten op de eerste collectie waren ontzettend positief. SCM is vanaf juli te verkrijgen in Nederland, België, Spanje, Japan en China.”

 


Wat waren dit afgelopen seizoen de bestsellers?

 

“De winterjassen zijn echt ontzettend goed voorverkocht, voor zowel de jongens als de meisjes. Daarnaast de all over sweaters van de jongens met de Mr. Spikey-print. Bij de meiden is de gebreide Mr. Spikey trui ook goed verkocht, daarnaast zijn de jurkjes heel erg goed verkocht.”

 

 

Waar kan de retailer SCM bezoeken?

 

Kleine Fabriek in Amsterdam, de Japanse editie van Playtime en Pitti Bimbo.”

 

 

Wat kun je vertellen over de eerstvolgende collectie?

 

“De zomercollectie 2017 is geïnspireerd op Monieks recente reis naar Japan. We zien een mix van vintage, popart, camouflageprints, handkerchief prints, strepen en ruiten. Daarnaast is er verdieping in de collectie gekomen door middel van een denim groep: light weight denim broek, jumpsuits, skinny broekjes en shorts.”

 

Street Called Madison 1

 

Street Called Madison 3

 

Street Called Madison 2