TOP

Howlin’ lanceert kindercollectie

Het knitwearlabel Howlin’ heeft naast een collectie voor volwassenen nu ook een kindercollectie gelanceerd.

Het Belgische modelabel Howlin’  lanceert een kindercollectie. Dat meldt Fashion United. De nieuwe lijn is een ode aan Morrison – het vroegere label van de ouders van de oprichters Jan en Patrick Olyslager – dat ook ieder seizoen een kindercollectie uitbracht. De collectie van Howlin’ bestaat uit een aantal truien en sjaals.

Tijdens het doorbladeren van oude fotoalbums kwamen de broertjes Olyslager op het idee om een kindercollectie te lanceren. “Ze vonden toen oude beelden waarop ze onder meer ook truien dragen uit de Morrison-collectie van hun ouders, en besloten toen een ode te brengen aan de kindercollectie van het label van hun ouders”, legt een woordvoerster van Howlin’ uit aan Fashionunited. “Na een kleine rondvraag, onder meer bij hun distributeur, bleek dat er ruimte is op de kindermarkt voor breigoed van kwaliteit. Zo werd de toon gezet voor een eerste kindercollectie.”

Howlin’ kids

De truien van het modelabel worden gemaakt van hoogwaardig shetlandwol en de productie vindt plaats in Schotland en Ierland. De kindercollectie is beschikbaar voor kinderen van zes tot zestien jaar en de prijzen variëren tussen de € 32,- voor een sjaal tot € 195,- voor een trui. De collectie is sinds augustus verkrijgbaar bij verkooppunten in het binnen- en buitenland, zoals Broer & Zus in Amsterdam, KID in Antwerpen, Claude Hontoir in Brussel en Isetan in Tokio.