TOP

Ikea lanceert eerste modecollectie

Meubelgigant Ikea presenteerde deze week haar eerste kledingcollectie tijdens een modeshow op de Milaan Fashion Week.

De Zweedse meubelketen Ikea richt zich voor het eerst op mode. Afgelopen week presenteerde Ikea tijdens Milaan Fashion Week haar eerste twee modecollecties in samenwerking met twee designers. De collectie van Martin Bergström heet Svärtan en die van Katie Eary draagt de naam Giltig. Voor de gelegenheid opende Ikea een pop-up tentoonstelling ‘Young Swedish Design’.

Svärtan

De collectie van de Zweedse Martin Bergström, Svärtan, is een moderne interpretatie van India en is onder andere gemaakt van lakens, papier, glazen en kleden. Het kleurpalet is donker, grijs, zwart en wit voeren de boventoon. Bergström ontwierp de kledinglijn in India met 25 designstudenten. De presentatie van de kledingstukken was ongewoon; in plaats van modellen die de catwalk in een rechte lijn bewandelden, dansten ze moderne stukken.

Giltig

Giltig, van de Britse Katie Eary is kleurrijk en geïnspireerd op streetstyle en keukengerei. Eary gebruikte in haar collectie schorten, kussens en lampenkappen. De collectie werd geopend door mensen in laboratoriumjassen met een oogbal als hoofd. Eary werkte eerder al samen met Kanye West.

Verkoop

Volgens Mashable.com worden de kledingstukken ook in de winkels in de Verenigde Staten verkocht: Eary’s collectie zal vanaf voorjaar 2016 verkrijgbaar zijn en die van Bergrström vanaf najaar 2016. Of de collecties ook in Nederland verkocht worden, is nog niet bekend. Begin dit jaar werkte Ikea ook al samen met de Belgische modeontwerper Walter van Beirendonk, destijds voor een aantal prints voor meubels.

De modeshow was live te volgen via YouTube. Skip hieronder naar minuut 14 om Ikea’s mode te ontdekken.