TOP

Bestseller Bengels: Lumme & Luppien in Urk

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Marret Snoek van Lumme & Luppien in Urk “Ouders zien hun kinderen het liefst in vrolijke kleurtjes.”

Marret Snoek van Lumme & Luppien is de trend van de joggjeans niet ontgaan: “Ook hier lopen ze super goed, het comfort van de joggers is wat ze zo populair maakt. De joggers die uitgewerkt zijn met leuke details lopen het best.”

Jurkjes

Voor de meisjes vloog een jurkje van Flo de deur uit: “Hij was niet aan te slepen. Het jurkje van Flo is er in groen en cognac. Ze zijn zo ongelooflijk snel gegaan! Die jurkjes ook niet meer bij te bestellen. Jurkjes gaan sowieso erg goed, vooral die van tricot stof. Het succes van jurkjes is denk ik aan te schrijven aan het gemak. Je trekt een jurkje aan met een leuke maillot of legging en je bent klaar. Dat spreekt veel ouders aan.”

Felle kleuren

Marret weet dat haar klanten hun kinderen het liefst in kleurtjes zien: “Collecties waar de kleuren zwart en grijs de boventoon voeren, lopen toch niet zo goed. Ook de trendkleur legergroen doet het niet zo goed. Ouders willen hun kinderen het liefst in felle kleuren zien.”

Uitverkoop

“Ik hoop dat de collega-kinderkledingwinkels in het land niet al te snel met de uitverkoop beginnen”, vertelt Marret. “Als er één of twee mee beginnen komen de klanten direct bij ons vragen wanneer onze uitverkoop begint. Het internet speelt daar ook in mee; klanten zijn sneller op de hoogte van wat er bij andere winkels gebeurt.”

“Ik zie wel dat er wat aan het veranderen is. De crisis begint wat te minderen waardoor de uitverkoop misschien niet zo vroeg al hoeft, dat is wel mooi. Mensen zijn weer wat positiever gestemd.”

Facebook

Marret gebruikt Facebook voor de aankondiging van acties en het showen van de nieuwe collectie: “Er komt veel respons als ik iets online zet. Je houdt je klanten ook meteen op de hoogte van wat er in de winkel hangt en je kunt leuke acties aankondigen. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een setje verloot op Facebook. Dit seizoen wil ik ook nog wel een actie doen maar dat wordt waarschijnlijk richting november, als het wat rustiger in de winkel wordt.”